Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠάγωμα προσλήψεων στην Apple λόγω περικοπών

Πάγωμα προσλήψεων στην Apple λόγω περικοπών

H Αpple πάγωσε τις προσλήψεις τον Οκτώβριο, σε θέσεις εκτός των τομέων της έρευνας και ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg. Στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να μειώσει το κόστος και αυτή η κίνηση είναι στο πλαίσιο σχεδίου που εφάρμοσε η Apple το καλοκαίρι για να επιβραδύνει τις προσλήψεις και τις δαπάνες.

Αυτή η διακοπή δεν αφορά ομάδες που εργάζονται σε μελλοντικές συσκευές και μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες, αλλά πηγές που μίλησαν στο Bloomberg ανέφεραν ότι θα επηρεάσει «τις εταιρικές λειτουργίες και τους τυπικούς ρόλους hardware και software engineering».

Στον ιστότοπο της Apple συνεχίζουν να υπάρχουν αγγελίες για ανοιχτές θέσεις εργασίας, ωστόσο η διαδικασία πρόσληψης είναι σε κατάσταση αναμονής. Το προσωπικό σε πολλά τμήματα έχει ενημερωθεί ότι η Apple δεν θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις για αρκετούς μήνες, ίσως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023.

Πηγές του Insider αναφέρουν ότι το Κουπερτίνο δεν έχει δώσει προϋπολογισμούς για νέες προσλήψεις και ότι οι προϋπολογισμοί εντός της εταιρείας είναι «υπό εξέταση», για χάρη της μείωσης του κόστους.

Από την πλευρά της η Apple, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε στο Insider ότι συνεχίζει να προσλαμβάνει, αλλά λόγω του «σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος ακολουθεί μια πολύ σκόπιμη προσέγγιση σε ορισμένα τμήματα της επιχείρησης».

“Είμαστε πολύ σίγουροι για το μέλλον της Apple και επενδύουμε μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε έξυπνες αποφάσεις που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε την καινοτομία μακροπρόθεσμα”

ΠηγήTechblog

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης