Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆρχισαν οι μαζικές απολύσεις στο Twitter

Άρχισαν οι μαζικές απολύσεις στο Twitter

Προσφεύγουν στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι

Απόλυση μέσω ενός email λαμβάνουν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Twitter, προς επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για σαρωτικές αλλαγές και απολύσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, μετά από την εξαγορά του από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να απολυθεί περίπου το 50% των εργαζόμενων.

Όπως αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το email της νέας διεύθυνσης του Twitter αναφέρει: «Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή».

Σημειώνεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν από ένα email, ανεξάρτητα με το αν θα αποχωρήσουν ή θα παραμείνουν στην εταιρεία.

Αυτοί που θα παραμείνουν, θα λάβουν μήνυμα στο email της εταιρείας ενώ όσοι θα απολυθούν, στον προσωπικό τους λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρεία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να μην μοιραστούν «εμπιστευτικές πληροφορίες της επιχείρησης» με τον Τύπο ή να προχωρήσουν σε σχετικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα.

Το email ανέφερε επίσης ότι όλα τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και οι κάρτες εισόδου του προσωπικού θα είναι απενεργοποιημένες για την ασφάλεια των επικοινωνιών και εν γένει της εταιρείας. Ζητά επίσης από τους υπαλλήλους να αρχίσουν να φεύγουν άμεσα.

Στην απόφαση του Ίλον Μασκ υπήρξε ήδη η πρώτη αντίδραση εργαζομένων, με την κατάθεση ομαδικής αγωγής κατά του Twitter σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, οι υπάλληλοι του Twitter υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προχωρά στις απολύσεις χωρίς επαρκή προειδοποίηση κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας.

Ο ομοσπονδιακός νόμος περί αναπροσαρμογής και επανακατάρτισης των εργαζομένων (WARN) περιορίζει τις μεγάλες εταιρείες από την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων, χωρίς να έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 60 ημέρες προειδοποίησης.

Ο Ίλον Μασκ έχει ήδη απολύσει αρκετούς υψηλόβαθμους του Twitter από την πρώτη στιγμή της εξαγοράς. Μεταξύ αυτών ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος Παράγκ Αγκραουάλ, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος Νέντ Σίγκαλ και η Βιτζάια Γκάντε, επικεφαλής του νομικού τμήματος και επικεφαλής πολιτικής του κολοσσού δικτύωσης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης