Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς θα αγοράσετε οτιδήποτε το 2022;

Πώς θα αγοράσετε οτιδήποτε το 2022;

Πληρώστε τώρα, πληρώστε αργότερα, πληρώστε με κινητό, πληρώστε με δόσεις. Σήμερα υπάρχει πλήθος τρόπων για τους καταναλωτές να ξοδεύουν γρήγορα κι εύκολα. Και στον γρήγορο κόσμο της τεχνολογίας πληρωμών, η καινοτομία είναι πάντα προ των πυλών.

Ο κλάδος διαμορφώνεται από την αδιάκοπη ζήτηση για επιλογές, αξία και ευελιξία. Για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση, ο κλάδος αναπτύσσει γρήγορα μια σειρά από νέες τεχνολογίες, αλλά τρεις τάσεις πρωτοστατούν.

Αγοράστε τώρα πληρώστε αργότερα, τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών βάσει πόντων επιβράβευσης, που τροφοδοτούνται από την αναδυόμενη τεχνολογία MarPay.

Τα νέας γενιάς μοντέλα BNPL επιτρέπουν στους ανθρώπους να κατανείμουν το κόστος και να παίρνουν ό,τι θέλουν, όταν το θέλουν – συχνά με μηδενικό ενδιαφέρον.

Αλλά υπάρχει μια προφανής πρόκληση με αυτόν τον τύπο μοντέλου πληρωμής. Εάν η διαχείριση των πληρωμών δεν γίνεται σωστά, οι καταναλωτές μπορούν να βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις και ακόμη και προβληματικό χρέος.

Καθώς η απειλή της αυξημένης νομοθεσίας διαφαίνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, οι πάροχοι BNPL δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να αγνοούν αυτό το ζήτημα.

Η Juniper Research προέβλεψε ότι έως το 2026, οι παγκόσμιες δαπάνες μέσω υπηρεσιών BNPL θα φτάσουν τα 995 δισεκατομμύρια δολάρια (881 δισεκατομμύρια ευρώ), σχεδόν τετραπλασιάζοντας το τρέχον ποσό.

Μεγάλα ονόματα όπως η Klarna, ενίσχυσαν τις αξιολογήσεις προσιτότητας σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές δεν ξοδεύουν περισσότερα από όσα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν.

Έχουν επίσης απομακρυνθεί από τις αναβαλλόμενες πληρωμές – λανσάροντας επιλογές buy now, pay now που μειώνουν τον κίνδυνο να εμπλακούν οι αγοραστές στο χρέος, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν ευελιξία στο ταμείο.

Αλλά είναι απίθανο ότι η ρύθμιση θα είναι το καρφί στο φέρετρο. Είναι απλώς ένας άλλος παράγοντας για την πλοήγηση και αν υπάρχει κάτι που έχουν αποδείξει αυτοί οι πάροχοι πληρωμών με τα χρόνια, είναι ότι έχουν την ικανότητα να καινοτομούν με ταχύτητα.

Ορισμένοι από τους αρχικούς παρόχους BNPL, όπως η Klarna, εξελίσσονται για να διευρύνουν την προσφορά τους πέρα ​​από τις πληρωμές και επιδιώκουν να τοποθετηθούν ως ενιαία στάση για αγορές.

Εν τω μεταξύ, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός λιανοπωλητών συνεχίζει να υιοθετεί το BNPL στο ταμείο. Πρόσφατα στοιχεία από την Juniper Research προέβλεψαν ότι έως το 2026, οι παγκόσμιες δαπάνες μέσω υπηρεσιών BNPL θα φτάσουν τα 995 δισεκατομμύρια δολάρια (881 δισεκατομμύρια ευρώ), σχεδόν τετραπλασιάζοντας το τρέχον ποσό.

Ταυτόχρονα, εταιρείες fintech, μεγάλοι παίκτες τεχνολογίας, πάροχοι καρτών και διαδικτυακές τράπεζες ξεκινούν όλες τις επιλογές BNPL, αναζητώντας ένα κομμάτι της πίτας.

Τάσεις και καινοτομίες στην υγειονομική περίθαλψη: Το μέλλον θα απαιτήσει νέες ψηφιακές δεξιότητες

Αγοράστε περισσότερα, πληρώστε λιγότερα: Μειώστε τις ταμειακές ροές και κερδίστε περισσότερους πόντους
Τα παλιά προγράμματα αφοσίωσης ανοίγουν τον δρόμο για μια νέα γενιά πιο έξυπνων λύσεων που προσφέρουν win-win-win για τα μέλη, τους εμπόρους και τα προγράμματα επιβράβευσης.

Οι μέρες που οι σκληρά κερδισμένοι σας πόντους μεταφράζονται σε ένα δοκιμαστικό δείγμα κραγιόν 2 λιρών έχουν παρέλθει. Οι πόντοι ανταμοιβής σήμερα μπορούν να αποδώσουν πολύ περισσότερο όταν συνδυάζονται με τη σωστή επιλογή πληρωμής αιχμής.

Η αναδυόμενη τεχνολογία «MarPay» συνδέει τα κορυφαία ηλεκτρονικά καταστήματα του κόσμου με μέλη του προγράμματος επιβράβευσης που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τη δύναμή τους να ξοδέψουν κατά το ταμείο.

Παραδοσιακά, οι προσφορές που βασίζονται στο μάρκετινγκ συνεργατών που παρέχονται από προγράμματα επιβράβευσης μπορεί να είναι δύσκολες στην πλοήγηση, να υπολείπονται στην παρακολούθηση λόγω εξελισσόμενων κανόνων απορρήτου και να καθυστερούν να εγγραφούν στα υπόλοιπα σημεία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αποδέσμευση των καταναλωτών.

Ωστόσο, οι νέες εξειδικευμένες τεχνολογικές πλατφόρμες «MarPay» μπορούν να συνδέουν τους διαδικτυακούς εμπόρους απευθείας με προγράμματα επιβράβευσης για να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να ξοδέψουν και να κερδίσουν πόντους άμεσα σε κάθε αγορά.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει είτε για να ελευθερώσει πόντους των αγοραστών, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αγοράζουν περισσότερα και να πληρώνουν λιγότερα για τις αγορές τους – είτε να επιτρέπουν στους καταναλωτές να κερδίζουν πόντους στις αγορές τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμπληρώνουν το υπόλοιπο πόντων τους καθώς ξοδεύουν.

Εν τω μεταξύ, ο έμπορος επωφελείται ενισχύοντας τη μέση αξία του καλαθιού και συλλαμβάνοντας μεγαλύτερο μερίδιο από αυτά που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν οι καταναλωτές.

Καθώς η καταναλωτική δύναμη των καταναλωτών συμπιέζεται ολοένα και περισσότερο από το αυξανόμενο κόστος ζωής σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα υπάρχει όλο και μεγαλύτερος ρόλος για τις επιλογές πληρωμής BNPL και την τεχνολογία «MarPay».

Επιτρέποντας στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν εναλλακτικά πορτοφόλια σημείων ανταμοιβής, αυτή η ευέλικτη νέα λύση μπορεί να κάνει τα μετρητά που κερδίζουν με κόπο να προχωρήσουν πολύ περισσότερο.

Καθώς προχωράμε προς το 2022, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περισσότερους εμπόρους να υιοθετούν την τεχνολογία MarPay. Καθώς ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση μεριδίου από το πορτοφόλι αυξάνεται, οι επωνυμίες θα τον παλεύουν για να ξεκλειδώσουν τη δύναμη των δαπανών και να προσφέρουν στους καταναλωτές ακόμη καλύτερη αξία στο ταμείο.

Χωρίς επαφή: Τεχνολογία που άλλαξε τον κόσμο
Με ένα μόνο κύμα της χρεωστικής σας κάρτας, του ρολογιού ή του τηλεφώνου σας, μπορείτε να αγοράσετε οτιδήποτε, από latte έως ντουλάπα. Το ανέπαφο είναι ο βασιλιάς όταν πρόκειται για εύκολες, βολικές πληρωμές σε έναν κόσμο που δεν θα σας περιμένει να βγάλετε το πορτοφόλι σας.

Αν και η ανέπαφη τεχνολογία δεν είναι κάτι καινούργιο, η πανδημία οδήγησε τους καταναλωτές και τις τράπεζες να αναζητήσουν τρόπους μείωσης των φυσικών σημείων επαφής.

Αυτό σήμαινε ότι τα μετρητά παραμερίστηκαν, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στην τεχνολογία ανέπαφων και γρήγορα εμφανίστηκαν νέες περιπτώσεις χρήσης.

Τα ανώτατα όρια δαπανών εκτοξεύτηκαν σε όλη την Ευρώπη – επιτρέποντας στους ανθρώπους να κάνουν ακόμη μεγαλύτερες αγορές χωρίς καρφίτσα. Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, η Γαλλία είδε το ανώτατο όριο να αυξάνεται από 30 σε 50 ευρώ, ενώ το όριο του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε από 30 £ σε 45 £ και στη συνέχεια υπερδιπλασιάστηκε σε £ 100 αργότερα, τον Οκτώβριο του 2021.

Οι ανέπαφες πληρωμές που περιλαμβάνουν συσκευές ανάγνωσης καρτών δεν οδηγούν πουθενά το 2022, αλλά η αυξανόμενη δημοτικότητα των ψηφιακών πορτοφολιών σημαίνει ότι καμία τεχνολογία πληρωμών αφής δεν είναι ολοένα και πιο δημοφιλής σε άλλα πλαίσια.

Ο πολλαπλασιασμός των κωδικών QR τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για την ανέπαφη. Οι κωδικοί επιτρέπουν άμεσες πληρωμές απλώς με σάρωση στο τηλέφωνό σας, πράγμα που σημαίνει είτε κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε περιηγείστε στο αγαπημένο σας ηλεκτρονικό κατάστημα – οι εικονικές πληρωμές δεν ήταν ποτέ πιο γρήγορες.

Και λειτουργεί και στην πραγματική ζωή, όπου οι κωδικοί QR αποτελούν μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για τσιπ και καρφίτσες. Στα εστιατόρια, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα μενού, να σαρώσετε το γεύμα που θέλετε και να το πληρώσετε στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Εν τω μεταξύ, η χρήση κωδικών QR στα καταστήματα μπορεί να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη πολυκαναλική εμπειρία, επιτρέποντας στους καταναλωτές να σαρώσουν ένα προϊόν και να πληρώσουν από εκεί και πέρα ​​στο τηλέφωνό τους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά για το τέλος.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης