Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρωτοποριακή τεχνολογία νευροπλοήγησης εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στην Κύπρο

Πρωτοποριακή τεχνολογία νευροπλοήγησης εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στην Κύπρο

Η επαναστατική τεχνολογία νευροπλοήγησης εγκεφάλου προσφέρεται πλέον στην Κύπρο. Το AIMIS Healthcare Group παρουσιάζει για πρώτη φορά το SONOWAND, ένα μηχάνημα τελευταίας γενιάς το οποίο με ακρίβεια χιλιοστού απεικονίζει τον νευρολογικό χάρτη του εγκεφάλου, ελαχιστοποιώντας έτσι την περίπτωση χειρουργικού λάθους. Με αυτό το χειρουργικό «GPS» είναι εφικτή η διενέργεια όλων των λεπτών επεμβάσεων σε παθήσεις που συσχετίζονται με τον εγκέφαλο. Σε αντίθεση με το παρελθόν, η σύγχρονη νευροχειρουργική, δεν χρειάζεται να βασιστεί μόνο στην ανατομική γνώση του χειρουργού καθώς εργαλεία όπως το SONOWAND αποτελούν ένα επιπλέον μάτι κατά την διάρκεια του χειρουργείου.  

Η εγχειρητική απεικόνιση είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη θεμελιωδών χειρουργικών αναγκών με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση της απώλειας κρίσιμων νευρολογικών λειτουργιών μέσω της ασφαλούς καθοδήγησης των χειρουργικών εργαλείων στις ανατομικές δομές της επέμβασης. Το σύστημα αυτό, έχοντας καταγράψει την προεγχειριτική μαγνητική τομογραφία, δημιουργεί έναν ανατομικό χάρτη του εγκεφάλου. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου μια κάμερα καταγράφει συνεχώς την θέση των εργαλείων στον χώρο και όντας συγχρονισμένο με την μαγνητική τομογραφία, δίνει ασφαλείς πληροφορίες πλοήγησης στις κρίσιμες ανατομικές δομές. Παρέχει έτσι ένα πρωτοφανές επίπεδο χειρουργικής ακρίβειας και ασφάλειας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το SONOWAND μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επεμβάσεις εγκεφάλου όπως η αφαίρεση όγκων, αγγειακών δυσπλασιών και άλλων βλαβών.

Το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιήθηκε την Τρίτη, 23/08/2022, για πρώτη φορά στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ από τον Νευροχειρουργό του AIMIS Clinics, Δρ. Ευρυβιάδη Μπαϊραμήδη σε χειρουργείο αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου (ακουστικό νευρίνωμα). Ύστερα από την στρατηγική συνεργασία του AIMIS Healthcare Group με την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ για την εγκατάσταση του χειρουργικού ρομποτικού συστήματος, daVinci Xi, η άφιξη του νέου συστήματος νευροπλοήγησης SONOWAND, ενισχύει ακόμα περισσότερο την συμβολή τους στον τομέα της υγείας στην Κύπρο. Στόχος τους είναι η εδραίωση πρωτοποριακών χειρουργικών συστημάτων, πάντα για το καλό του ασθενή.

AIMIS Healthcare Group

Το AIMIS Healthcare Group είναι ένας όμιλος παροχής παγκόσμιας κλάσης υπηρεσιών υγείας. Τα τελευταία 12 χρόνια, το AIMIS Healthcare Group φιλοξενεί ασθενείς από όλον τον κόσμο, προσφέροντάς τους ασύγκριτα ιατρικά αποτελέσματα, καθιερώνοντάς το ως «Ιατρικό Κέντρο Αριστείας». Ο Όμιλος αποτελείται κυρίως από τα: AIMIS Spine, AIMIS Robotics, AIMIS Clinics, AIMIS Labs και AIMIS Diagnostics. Ο Όμιλος συγκεντρώνει στο δυναμικό του, τους καλύτερους Διεθνείς και Αμερικανούς επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πιο καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες. Όραμα του Ομίλου είναι να προσφέρει και να μεταφέρει διεθνώς Αμερικανικής κλάσης ιατρικές εξελίξεις και τεχνολογίες. Το AIMIS Healthcare Group έχοντας θεραπεύσει ασθενείς από 88 διαφορετικές χώρες, παρουσιάζει με υπερηφάνεια ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και τα καλύτερα προϊόντα για την κάλυψη όλων των αναγκών του ασθενή.

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ

Η  «Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ» είναι το μοναδικό Ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό και το μεγαλύτερο ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, με 35 χρόνια προσφοράς στον τομέα υγείας.  Με τη συνεχή υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ανακαίνισης εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμού υποδομών, εφάμιλλων διακεκριμένων νοσοκομείων της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, διαθέτει 98 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, 2 αίθουσες τοκετού αποκλειστικά και 13 επιπλέον χειρουργικές αίθουσες. Καθιέρωσε και διεύρυνε το φάσμα των υπηρεσιών του Κλινικού Εργαστηρίου, των Ακτινοδιαγνωστικών Τμημάτων (Ακτινολογικό, Μαγνητικής/ Αξονικής Τομογραφίας) και της πολυδύναμης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργεί αδιάλειπτα, 24×7, τα Τμήματα: Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών, Καρδιολογικού, Μαιευτικού – Γυναικολογικού  και Παιδιατρικού. Συνεργάζεται με περισσότερους από 200 καταξιωμένους Συνεργάτες Ιατρούς, που πρωτοπορούν σ’ ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, υπερσύγχρονο τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό και 455 εργαζόμενους. Έχει τιμηθεί με το διπλό βραβείο Διαπίστευσης και Πιστοποίησης Ποιότητας, από τον Οργανισμό Διαπίστευσης Νοσοκομείων CHKS του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και με σειρά άλλων προτύπων Πιστοποίησης Ποιότητας, Υγιεινής και Ασφάλειας. Η διεθνής αναγνώριση, το εύρος και η αξιοπιστία των υπηρεσιών και η προσήλωση στο όραμα της Αριστείας, έχουν οδηγήσει την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ στην κορυφή της εμπιστοσύνης των ασθενών.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης