Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤαξιδεύει κάπου στο διάστημα το αυτοκίνητο του Elon

Ταξιδεύει κάπου στο διάστημα το αυτοκίνητο του Elon

Σύμφωνα με τον αστρονόμο του Χάρβαρντ, Τζόναθαν ΜακΝτάουελ το αυτοκίνητο λογικά έχει παραμείνει ενιαίο αλλά πιθανότατα έχει ήδη χτυπηθεί από μετεωρίτες.

Tην περασμένη Δευτέρα, το roadster βρισκόταν περίπου 234 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη και περίπου 200 εκατομμύρια μίλια από τον Άρη, σύμφωνα με τον ιστότοπο whereisroadster.com, ο οποίος χρησιμοποιεί τα δεδομένα της NASA για να παρακολουθεί το όχημα.

Το διάσημο σπορ καπριολέ αυτοκίνητο, όπου στη θέση του οδηγού έχει μια κούκλα ντυμένη με διαστημική στολή με το παρατσούκλι «Starman», ταξιδεύει ακόμα κάπου στο διάστημα. Ακολουθεί ένα μοναχικό μονοπάτι γύρω από τον ήλιο ταξιδεύοντας άλλες φορές τόσο μακριά όσο η τροχιά του Άρη και άλλες, τόσο κοντά όσο η τροχιά της Γης.

Το εν λόγω διαστημικό αυτοκίνητο δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένο επιστημονικό σκοπό. Ο ίδιος ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι ήθελε να είναι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί κανείς να φανταστεί και έτσι διάλεξε το δικό του πολυτελές roadster της Tesla.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το roadster έχει διανύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια μίλια και έχει ολοκληρώσει περίπου 2,6 κύκλους γύρω από τον ήλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, το αυτοκίνητο δεν είναι πιθανό να περάσει κοντά από άλλο πλανήτη μέχρι το 2035, όταν θα περάσει ξανά από τον Άρη. Στη συνέχεια, θα κάνει δύο περάσματα κοντά από τη Γη το 2047 και το 2050.
Μια ακαδημαϊκή εργασία υπολόγισε ότι οι πιθανότητες σύγκρουσης του αυτοκινήτου με τη Γη μέσα στα επόμενα 15 εκατομμύρια χρόνια είναι περίπου 22% ενώ οι πιθανότητες να συντριβεί στην Αφροδίτη ή τον Ήλιο είναι 12%.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης