Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo "Meta" -ή για τους παλιούς Facebook- θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους

To “Meta” -ή για τους παλιούς Facebook- θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους

Ο ιδιοκτήτης του Facebook, η εταιρεία “Meta”, θα απολύσει περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους της στις «πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta», ανακοίνωσε την Τετάρτη o διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως ανέφερε, οι περικοπές αντιπροσώπευουν το 13% του εργατικού δυναμικού του τιτάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα επηρεάσουν το ερευνητικό του εργαστήριο που επικεντρώνεται στο metaverse καθώς και τις εφαρμογές του, που περιλαμβάνουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Ο βιομηχανία της τεχνολογίας βρίσκεται σε σοβαρή ύφεση και αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει μαζικές απολύσεις. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, απέλυσε το μισό προσωπικό του την περασμένη εβδομάδα.

«Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε εδώ», είπε ο Ζούκερμπεργκ σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό.

«Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάζονται», ανέφερε.

Οι πλατφόρμες που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, όπως το Facebook και η Google, πλήττονται από τους διαφημιστές που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος, καθώς αγωνίζονται με τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε σε προσωπικό 87.000 ατόμων ότι περίμενε ότι η ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τη διαδικτυακή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID θα συνεχιζόταν, αλλά πρόσθεσε: «Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό».

Η ύφεση έχει επηρεάσει εταιρείες σε όλο τον κλάδο, με την Apple και την Amazon να έχουν ανακοινώσει επίσης πρόσφατα αποτελέσματα που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Όμως ο “Meta” αντιμετωπίζει και κάποια επιπλέον προβλήματα. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια πιέζεται από την απόφαση του Ζούκερμπεργκ να αφιερώσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του “metaverse”, μιας καθηλωτικής έκδοσης του δικτύου που είναι προσβάσιμη μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας.

Ο Ζούκερμπεργκ μετονόμασε την εταιρεία “Meta” αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του για το έργο, αλλά το τμήμα που εργάζεται στην τεχνολογία metaverse έχει έκτοτε ζημίες άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Facebook αγωνίζεται επίσης να ανταγωνιστεί το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok, το κυρίαρχο πλέον μέσο κοινωνικής δικτύωσης για νεότερους χρήστες εις βάρος του Instagram της “Meta”.

Τα μέτρα είναι επίσης ένα μήνυμα στη Wall Street, όπου η κακή απόδοση της εταιρείας οδήγησε την τιμή της μετοχής της “Meta” να πέσει κατά 70% από την αρχή του έτους.

Τον περασμένο μήνα, η Meta ανακοίνωσε κέρδη 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση 52% από έτος σε έτος. 

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης