Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHTo Spotify συνυπογράφει επιστολή προς την ΕΕ κατά της Apple

To Spotify συνυπογράφει επιστολή προς την ΕΕ κατά της Apple

Το Spotify κατηγορεί εδώ και χρόνια την Apple για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά

To Spotify συντάσσεται με άλλες εταιρείες πολυμέσων όπως η Deezer, και προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα κατά της Apple για αντιανταγωνιστικές και αθέμιτες πρακτικές.

Σε κοινή επιστολή τους, με παραλήπτη την εκτελεστική αντιπρόεδρο της αντιμονοπωλιακής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαργκερέτε Βεστάγκερ, οι εταιρείες ζητούν από την Επιτροπή να ενεργήσει γρήγορα για την ευημερία των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Το Spotify κατηγορεί εδώ και χρόνια την Apple για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά, χρησιμοποιώντας τους κανόνες της στο App Store με τρόπο που καταπνίγει τον ανταγωνισμό.

Έχει υποβάλλει και στο παρελθόν αντιμονοπωλιακές καταγγελίες κατά της Apple σε διάφορες χώρες, υποστηρίζοντας ότι η χρέωση 30% που η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να πληρώνουν στο App Store της, ανάγκασε το Spotify να «διογκώσει τεχνητά» τις τιμές του.

«Σας γράφουμε για να ζητήσουμε ταχεία και αποφασιστική δράση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των αντι-ανταγωνιστικών και αθέμιτων πρακτικών ορισμένων παγκόσμιων ψηφιακών εταιρειών, και ειδικότερα της Apple», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του iPhone «παρέχει στον εαυτό της κάθε πλεονέκτημα ενώ ταυτόχρονα καταπνίγει την καινοτομία και βλάπτει τους καταναλωτές».

Η Apple δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης