Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤο Twitter έχασε τα μισά διαφημιστικά του έσοδα μετά την εξαγορά του...

Το Twitter έχασε τα μισά διαφημιστικά του έσοδα μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ

Σχεδόν τα μισά διαφημιστικά του έσοδα έχει χάσει το Twitter από τότε που εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, το Twitter δεν είδε την αύξηση εσόδων που αναμενόταν τον Ιούνιο αλλά πρόσθεσε ότι ο Ιούλιος είναι «λίγο πιο ελπιδοφόρος».

Στο μεταξύ, η εν λόγω εξέλιξη έρχεται καθώς η νέα αντίπαλη εφαρμογή Threads της Meta έχει πλέον 150 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ απέλυσε περίπου το μισό από το προσωπικό του Twitter όταν ανέλαβε το 2022 σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Ωστόσο, η πλατφόρμα συνεχίζει να έχει θέμα με το ογκώδες χρέος της. Οι ταμειακές ροές παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με τον Μασκ ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να φτάσουμε σε θετική ταμειακή ροή πριν αποκτήσουμε την πολυτέλεια για οτιδήποτε άλλο».

Αν και οι απολύσεις είχαν ως στόχο τη μείωση των χρεών, τα επιθετικά μέτρα περικοπής κόστους δεν είναι αρκετά μέχρι τώρα για να ενισχύσουν την επιστροφή των διαφημιστών οι οποίοι έχουν ήδη αποχωρήσει μαζικά λόγω των αλλαγών στους κανόνες περιεχομένου της πλατφόρμας.

Με πληροφορίες από BBC

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης