Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟ πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής!

Ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής!

«Ο πενηντάρης, ο πενηντάρης, είναι ένας νέος της εποχής κυκλοφοράει σαν εικοσάρης, κι είναι ωραίος σαν εραστής…» τραγουδούσε ο ανεπανάληπτος Γιώργος Ζαμπέττας και ενέπνεε αλλά και συνεχίζει να εμπνέει τους πενηντάρηδες και βάλε της κάθε εποχής να νιώθουν νέοι, ακμαίοι και έτοιμοι να κατακτήσουν ακόμη τον κόσμο.

Ένας εξ αυτών είναι σίγουρα και ο αθλητής κολύμβησης στην κατηγορία των βετεράνων (Masters) και πρωταθλητής Κύπρου στο παρελθόν Χαράλαμπος Παναγίδης. Στην ηλικία των 54 ετών πρόσθεσε πρόσφατα ακόμη μία σημαντική διάκριση στο παλμαρέ του, εκπροσωπώντας στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου την Κύπρο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων (Masters) κολύμβησης στη Ρώμη, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα των 50 μέτρων Πρόσθιο και δέκατη στα 100 μέτρα Πρόσθιο. Πολύ καλά αποτελέσματα, αν ληφθεί υπόψη ότι συμμετείχαν 40 περίπου χώρες και περίπου 5000 κολυμβητές.

Ο Χαράλαμπος γνωστός όμως σε φίλους και γνωστούς ως Πάμπος ήταν για χρόνια ήμουν πρωταθλητής κολύμβησης, μέλος της Εθνικής ομάδας της Κύπρου με πολλές διακρίσεις τόσο τοπικές όσο και στο εξωτερικό και κάτοχος για χρόνια πολλών ρεκόρ Κύπρου.

Ξεκίνησε την κολύμβηση σε ηλικία 12 ετών και από νωρίς έδειξε ότι το ταλέντο μου και η αγάπη μου για το άθλημα όπου τον οδήγησε να συνεχίσει και να ακολουθήσει τον πρωταθλητισμό. Με την σωστή δουλειά και πάντα κάτω από την επίβλεψη καταξιωμένων προπονητών οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, συνέχισε την κολυμβητική του καριέρα στην Θεσσαλονίκη αφού πήγε για σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών παίρνοντας το πτυχίο μου το 1996.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, ήταν αθλητής  της ομάδας Αλπάτρος  Θεσσαλονίκης όπου κατέκτησε πολλές πανελλήνιες πρώτες νίκες ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε πολλές διεθνείς κολυμβητικές διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας.

Άλλωστε και το παλμάρε του καταδεικνύει περίτρανα το πόσο ταλέντο διέθετε το Πάμπος

1. Μεσογειακοί Αγώνες Αθήνα 1991

2. Πανευρωπαικοί Αγώνες Βιέννη 1995

3. Κοινοπολειτιακοί Αγώνες

    Ώκλαντ Νέα Ζηλανδία 1990

4. Κοινοπολειτιακοι Αγώνες

    Βικτωρία Καναδάς 1994

5. Ολυμπιακοί Αγώνες

     Βαρκελώνη 1992

CYPRUS MASTERS SWIMMING

Η κολύμβηση αποτελεί  πηγή ζωής για τον ίδιο και, ενώ το νερό το δεύτερο μου σπίτι. Η αγάπη του για την κολύμβηση τον έκανε να συνεχίσει αλλά πλέον ως Master Swimmer και να συμμετέχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις Masters γι αυτό και είναι μέλος της κολυμβητικής ομάδας CYPRUS MASTERS SWIMMING.

Η ομάδα αποτελείται από πρώην πρωταθλητές κολύμβησης (αγωνιστικό τμήμα) αλλά και από άτομα που αγαπούν την κολύμβηση και θέλουν να αθλούνται ερασιτεχνικά.

Στόχος τους μέσω του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ » είναι η καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος μαζί.

Αλώστε το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ » είναι μια θετική ιδέα που ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού προς τους άλλους, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών. Γι’ αυτό λοιπόν και στο CYPRUS MASTERS SWIMMING καλλιεργούν και διαδίδουν τις ιδέες αυτές δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα που αγαπούν την κολύμβηση να την αγκαλίσουν ακόμη περισσότερο. Η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο συμμετέχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο Πάμπος ως Master Swimmer

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μasters που έγινε στο Άλιμο της Ελλάδας από 1 μέχρι 3 Ιουλίου κέρδισε τρεις πρώτες νίκες στην κατηγορία του ενώ αντίστοιχα και αλλά μέλη του ομάδας διακρίθηκαν με πολύ καλές θέσεις.

Οι επιτυχίες δεν σταματούν εδώ μιας και όπως γράψαμε και στο πρόλογο στο τέλος του περασμένου Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στη Ρώμη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Masters κολύμβησης μια πολύ καλή διεθνής διοργάνωση με μεγάλη προβολή όπου συμμετείχε για πρώτη φορά και καταλαβαίνοντας την τέταρτη θέση στα 50μ πρόσθιο και  την δέκατη  θέση στα 100μ επισης στο πρόσθιο  ενώ ο αγαπητός φίλος του Κώστας Χριστόφορου κατέλαβε την όγδοη θέση στα 200μ ύπτιο.

Πολύ καλά αποτελέσματα αν αναλογιστούμε ότι συμμετείχαν 40 περίπου χώρες και περίπου 5000 κολυμβητές.

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 διοργανώνεται  στη Λεμεσό το πέμπτο International Master Swimming Meeting με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και τόσο ο Πάμπος όσο και όλα τα μέλη του CYPRUS MASTERS SWIMMING μας προσκαλούν για να τους χειροκροτήσουμε να τους και να τους ενθαρρύνουμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός ενώνει και φέρνει το κόσμο πιο κοντά, καλλιεργεί χαρακτήρες και όχι μόνον ακόμη και τα χρόνια περάσουν!

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης