Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟ τραυματισμός που άλλαξε το ρου της ιστορίας!

Ο τραυματισμός που άλλαξε το ρου της ιστορίας!

Οι βολές του Αργύρη Καμπούρη στον τελικό με τους Σοβιετικούς το1987, είναι ίσως η πιο επική στιγμή της ελληνική μπασκετικής ιστορίας.

Ωστόσο μπορεί αυτές οι βολές να μην κερδιζόντουσαν ποτέ, αν στον δεύτερο αγώνα για τους ομίλους εκείνου του αλησμόνητου Ευρομπάσκετ, το βασικό τότε «τεσσάρι» της επίσημη αγαπημένη δεν έφευγε τραυματίας στο παιχνίδι με τους Γιουγκοσλάβους.

Και μιλάμε για τον Νίκο Φιλίππου, ο οποίος ξεκινούσε πενταδάτος με τον αείμνηστο Κώστα Πολίτη να ποντάρει πολλά πάνω στο ταλέντο του.

Σε μια όμως απρόσμενη φάση κόντρα στους «Πλάβι», ο Γιαννιώτης πάουερ φόργουρντ, παραπάτησε πάνω στον Νίκο Γκάλη, και στραμπούλιξε το πόδι . Οι πάντες «πάγωσαν» αφού από τις πρώτες εκτιμήσεις γινόταν λόγος που θα τιθόταν νοκ-αουτ από το υπόλοιπο του τουρνουά.

Την «σκυτάλη» την έδωσε στον συνομήλικο και φίλο του Αργύρη, ο οποίος ήταν ουσιαστικά η αλλαγή του!

Το βάρος όλο είχε πέσει στον τίμιο «γίγαντα», που έπρεπε να ανταπεξέλθει των δυσκολιών και να αγωνιστεί και για τον συμπαίκτη του.

Η μπασκετική μοίρα ανέκαθεν έπαιζε πολλά τερτίπια έτσι και εκείνο το καλοκαίρι το ίδιο έπραξε, αφού ο Αργύρης από το πουθενά βρέθηκε στην βασική πεντάδα και τα υπόλοιπα τροχοδρομηθήκαν όπως τα είχε ορίσει η αυτή…

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης