Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Αθλητών...

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Αθλητών ΚΟΕ

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού Μεγάρου, η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Γενική Συνέλευση η οποία ήταν παράλληλα και εκλογική ανέδειξε το νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Αθλητών που θα απαρτίζεται από τους αθλητές Μάριο Αντωνιάδη (Ποδόσφαιρο), Γιώργο Αχιλλέως (Σκοποβολή), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία), Ντίνο Λευκαρίτη (Χιονοδρομίες), και Ιωάννα Ευαγγέλου (Χόκεϊ).

Μετά την υποβολή έξι υποψηφιότητων, ο Ιωάννης Οδυσσέως (Κανό) που ήταν ένας εκ των υποψηφίων, πρότεινε όπως παραμείνει ο ίδιος ως επιλαχών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κύριος Γεώργιος Χρυσοστόμου, προήδρευσε της Εφορευτικής Επιτροπής στην παρουσία του Νομικού Συμβούλου της ΚΟΕ κυρίου Πάρη Σπανού, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε στους αθλητές τους κανονισμούς λειτουργίας της Επιτροπής Αθλητών. Οι κανονισμοί που έχουν συσταθεί σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και έχουν εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ -μετά από ενημέρωση των Ομοσπονδιών- επιτρέπουν για πρώτη φορά να εκπροσωπούνται και με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αθλητές και αθλήτριες από όλες τις Ομοσπονδίες (εταιρικά μέλη). Στη Γενική Συνέλευση έδωσε το παρών για πρώτη φορά σημαντικός αριθμός αθλητών που εκπροσωπούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία των Ολυμπιακών αθλημάτων.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα καταρτιστεί σε σώμα το επόμενο διάστημα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης