Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚαθολική αναγνώριση για τον Διεθνή Κριτή Λάκη Αναστασίου...

Καθολική αναγνώριση για τον Διεθνή Κριτή Λάκη Αναστασίου…

Καθολική είναι η αναγνώριση για το έργο που ο επιτελεί ο Διεθνής Κριτής Θαλάσσιου Σκι Λάκης Αναστασίου, ο οποίος κατά την Αγωνιστική Χρονιά 2022-2023, κρίτευσε σε σειρά διεθνών αγώνων Θαλασσίου Σκι, εκπροσωπώντας πανάξια την Κύπρο και την Κυπριακή Ομοσπονδία θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ).

Σημαντικότερη παρουσία, αυτή στους Γερμανικούς Εθνικούς Αγώνες, ύστερα από πρόσκληση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι και Wakeboard. Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από 25-28 Αυγούστου στην φυσική λίμνη Hufeisensee (λίμνη σε σχήμα πετάλου) στο Halle (περιοχή στη Λειψία -Γερμανία), αποτέλεσαν κριτήριο για την επιλογή και συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων Ανδρών, Γυναικών, Νέων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων της Γερμανίας που θεωρείται από τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στο χώρο του αθλήματος. Ο Λάκης Αναστασίου, ορίστηκε από την Γερμανική Ομοσπονδία ως Αρχηγός των Κριτών, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα, τόσο τον ίδιο όσο και την Κύπρο.

Πολύ σημαντική επίσης θεωρείται η παρουσία του ως Κριτής στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες θαλάσσιου Σκι +35, οι οποίοι διεξήχθησαν στα Ιωάννινα μεταξύ 21 και 24 Ιουλίου 2022, ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και έγκριση της αντίστοιχης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Περαιτέρω, ο κ. Αναστασίου προσκαλείται και κριτεύει ανελλιπώς στους Πανελλήνιους Αγώνες Θαλασσίου Σκι ( Ανδρών, Γυναικών, Νέων, Νεανίδων κλπ), έτσι όπως και φέτος οι οποίοι διεξήχθησαν στο Αγρίνιο από 30 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου 2022. Καταγράφεται επίσης ως εξαιρετικά τιμητική, η πρόσκληση η οποία δέχτηκε από την Ισπανική Ομοσπονδία για να κριτεύσει στους Ισπανικούς Εθνικούς Αγώνες.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης η συνεισφορά του κ. Αναστασίου στη διεξαγωγή του σημαντικότερου ετήσιου διεθνή αγώνα που διοργανώνει η ΚΟΘΑΣΚΙ τα τελευταία 18 χρόνια, το International Cyprus Cup στο Φράγμα Πολεμιδιών, που προσελκύει τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από το εξωτερικό. Στη διοργάνωση αυτή, στην οποία κύρια εκτελεί χρέη Βοηθού Αρχηγού Κριτών, έχει υπό την ευθύνη του και πολλά άλλα θέματα προετοιμασίας και διεξαγωγής.

Τα πιο πάνω δεικνύουν το πολύ υψηλό επίπεδο των Κριτών Αγώνων οι οποίοι προβάλουν την Κύπρο θετικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι κριτεύσεις στους αγώνες του Θαλασσίου Σκι γίνονται χωρίς κάποια οικονομική αποζημίωση, απλά καλύπτονται οι δαπάνες διακίνησης, διατροφής και διαμονής.

Ο Λάκης Αναστασίου, βρίσκεται στο χώρο της ΚΟΘΑΣΚΙ από το 1991 λίγο μετά τη δημιουργία της Ομοσπονδίας. Αρχικά ως προπονητής αφού ως πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών (ΤΕΦΑΑ), απέκτησε ειδικότητα στο άθλημα, και στη συνέχεια από το 2000 και μετά ως διεθνής κριτής, όπου τυγχάνει πλέον καθολικής διεθνούς αναγνώρισης. Επιπρόσθετα διατελεί από το 2011 με γενική αποδοχή από τις αντίστοιχες Μεσογειακές Ομοσπονδίες, Ταμίας της Συνομοσπονδίας Μεσογειακών Χωρών Θαλασσίου Σκι. Αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του Προέδρου της ΚΟΘΑΣΚΙ Ανδρέα Κόκκινου, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης