Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαραλία και Θαλάσσια Ψυχαγωγία: 9 Αθλήματα για Απαιτητικούς

Παραλία και Θαλάσσια Ψυχαγωγία: 9 Αθλήματα για Απαιτητικούς

Μερικά αθλήματα είναι για «απαιτητικούς» λάτρεις των θαλάσσιων sports. Αν είστε από αυτούς ή θέλετε να γίνετε τότε όσα ακολουθούν θα τα χαρείτε!   

Ο υδράργυρος στα ύψη και οι παραλίες, εντός και εκτός Αττικής, ξεκινούν να κατακλύζονται από λουόμενους όλο και περισσότερο.

Είναι ο μαγικός συνδυασμός της αναζήτησης δροσιάς και ψυχαγωγίας που τους ανθρώπους τους ωθεί στη θάλασσα μα και εκείνες οι στιγμές που από την καθημερινότητα ψάχνουν να δραπετεύσουν.

Η θαλάσσια ψυχαγωγία όμως για μερικούς δεν σημαίνει μόνο ξαπλώστρα και βουτιές στη θάλασσα αλλά εναλλακτικές που τα επίπεδα αδρεναλίνης εκτοξεύουν.

Μια μικρή αναφορά στα δημοφιλέστερα water sports θα βοηθούσε όσους για την ψυχαγωγία στην θάλασσα αναζητούν κάτι πέραν της ρακέτας. Εννέα από αυτά θα τα βρείτε εδώ.

Subwing: Το subwing είναι ένα νέο άθλημα, σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα, και ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ο βυθός προσεγγίζεται και εξερευνάται.

Προς τιμήν όλων μας η ιδέα του γεννήθηκε στην Ελλάδα, το 2011, από τον Νορβηγό Simon Sivertsen και είναι ένα ιδιάζον άθλημα που συνδυάζει τις υποβρύχιες καταδύσεις με την ταχύτητα.

Με τη βοήθεια μιας σανίδας, όμοια με την ανατομία της ουράς μιας φάλαινας, η ρυμούλκηση των ατόμων από ένα ταχύπλοο κάνει την εμπειρία της εξερεύνησης του βυθού ξεχωριστή προκαλώντας τo ανθρώπινο σώμα να μιμηθεί μέσα στο νερό την κίνηση των πλασμάτων της θάλασσας.

Subwing

Surfing: Το surfing είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του αλμυρού νερού εδώ και πάρα πολλά χρόνια που ο εξοπλισμός του, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα αθλήματα, είναι ιδιαίτερα οικονομικός.

Η κατάκτηση του αθλήματος θέλει μεγάλη υπομονή και μεθοδική μακροχρόνια εκπαίδευση, όπως μεγάλη υπομονή θέλει και η κατάκτηση των κυμάτων όταν αυτά υπάρχουν με σύμμαχο τον αέρα.

Surfing

Water Skying: Το θαλάσσιο σκι από την άλλη αν και θέλει εκπαίδευση για να καταφέρει κανείς να ισορροπήσει πάνω στα πέδιλα πίσω από ένα ταχύπλοο έχει σύμμαχό του τον καιρό αφού τα ήσυχα ελληνικά νερά ευνοούν το άθλημα τουλάχιστον για τους αρχάριους.

Με εκπαίδευση και φαντασία η επιφάνεια της θάλασσας μπορεί να γίνει μια πίστα για ακροβατικά.

Water Skying

Jet-Skiing: Το παιχνίδι με τα Jet-Ski στη θάλασσα είναι τόσο εύκολο όσο το να οδηγεί κανείς δίτροχο σκούτερ. Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις θα πρέπει κανείς να τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και δε για τους λουόμενους της ακτής.

Οι βόλτες στο νερό με Jet-Ski μπορεί να είναι απολαυστικές για τους αρχάριους του αθλήματος αλλά για τους πιο προχωρημένους η δημιουργία κυμάτων με τα παιχνίδια τους είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό.

Jet-Skiing.

Scuba Diving: Οι βυθοί των ελληνικών θαλασσών θεωρούνται από πολλούς «μνημεία» απαράμιλλου φυσικού κάλλους και ιδανικοί για υποβρύχια εξερεύνηση!

Μια ολόσωμη στολή ή και όχι μαζί με φιάλες οξυγόνου στην πλάτη κάνει τις περιηγήσεις κάτω από την επιφάνεια του νερού μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους τολμηρούς που έχουν περάσει μέσα από μια διαδικασία εκπαίδευσης.

Scuba Diving.

Canoeing: Το Canoeing απαιτεί να είναι γεροδεμένο το άνω μέρος του σώματος όσων επιχειρούν να ασχοληθούν με αυτό ακόμη και για δοκιμή.

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση της κωπηλατικής είναι ιδιαίτερα κοπιαστική αλλά το να «σχίζει» κανείς την επιφάνεια της θάλασσας κατά το δοκούν και μόνο είναι εμπειρία μοναδική.

Canoeing.

Κitesurfing: Το Kite έχει φανατικούς οπαδούς στη χώρα μας και δεν είναι καθόλου τυχαίο! Το να σχίζει κανείς σαν με ξυράφι την επιφάνεια της θάλασσας με τη σανίδα του και να πετά ταυτόχρονα ψηλά πάνω από αυτή ανεβάζει τον πήχη των θαλάσσιων δραστηριοτήτων σε άλλα επίπεδα!

Μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει. Προετοιμαστείτε μονάχα καλά γιατί είναι ένα άθλημα υψηλών σωματικών απαιτήσεων.

Kitesurfing.

Wakeboarding: Το wakeboard έρχεται κοντά στη φιλοσοφία του θαλάσσιου ski αφού και αυτό χρειάζεται ένα ταχύπλοο για να υφίσταται ως άθλημα.

Ωστόσο, ο συνδυασμός snowboard, skateboard και surf μαζί κάνει το άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές, ειδικότερα στους νέους, για την ταχύτητα με την οποία εκτελούνται τα ακροβατικά στο νερό πάνω σε μια σανίδα.

Wakeboarding.

Windsurfing: Το windsurfing είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα αφού μέχρι στιγμής έχει τουλάχιστον δύο σημαντικές διακρίσεις και μάλιστα τις υπέρτατες του αθλητισμού αυτές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν και είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα η φύση αυτού επιτρέπει στους επίδοξους windsurfers να απολαμβάνουν τη μαγεία του αθλήματος κάτω από οποιαδήποτε καιρική συνθήκη λαμβανομένου υπόψη τόσο τη σανίδα όσο και το υπόλοιπο σύνολο των μελών του καταρτιού.

Windsurfing.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης