Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΡεκόρ με 14 μετάλλια στους Μεσογειακούς!

Ρεκόρ με 14 μετάλλια στους Μεσογειακούς!

Το τέλος των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν έφτασε για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία παίρνει άριστα με την αγωνιστική της παρουσία. Η αποστολή μας κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ μεταλλίων της, το οποίο ήταν στα οκτώ μετάλλια. Στην Αλγερία οι αθλητές μας κατάφεραν να κατακτήσουν 14 μετάλλια, τα περισσότερα που κατέκτησε ποτέ η ΚΟΕ σε τέτοιου είδους αγώνες. Συγκεκριμένα κατακτήσαμε πέντε χρυσά μετάλλια, πράγμα που δεν έγινε ποτέ ξανά, εφτά χάλκινα, που επίσης δεν κατακτήσαμε ποτέ και δύο αργυρά μετάλλια.

Αυτό που χαρακτήριζε την αποστολή μας σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν η στήριξη που έδινε ο ένας στον άλλον, αλλά και το πόσο δεμένοι ήταν μεταξύ τους οι αθλητές για να βοηθήσει ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν. Σε μια γενικώς κακή διοργάνωση, όπου αντιμετωπίσαμε όλοι πολλά προβλήματα, οφείλουμε να σημειώσουμε και την ακούραστη δουλειά του αρχηγού αποστολής Ανδρέα Θεοφυλάκτου και της ομάδας του. Όλοι τους καθημερινά προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους πάντες στην αποστολή, από τους δημοσιογράφους μέχρι τους αθλητές, για να μην λείψει από κανέναν το παραμικρό. Ακολουθούν αναλυτικά τα μετάλλια της Κύπρου και οι αθλητές που τα κέρδισαν.

ΧΡΥΣΑ

Μίλαν Τραΐκοβιτς, στίβος, 110μ. με εμπόδια

Απόστολος Παρέλλης, στίβος, δισκοβολία

Μάριος Γεωργίου, γυμναστική, μονόζυγο

Κάλια Αντωνίου, κολύμβηση, 100μ. ελεύθερο

Στέφανος Νικολαΐδης, σκοποβολή, σκητ

ΑΡΓΥΡΑ

Ολίβια Φωτοπούλου, στίβος, 200μ.

Αλέξανδρος Πουρσανίδης, στίβος, σφυροβολία

ΧΑΛΚΙΝΑ

Στίβος 4×100μ. (Ο. Φωτοπούλου, Φ. Φωτοπούλου, Ν. Χριστοφή, Δ. Γεωργίου, Μ. Πισσιάρα)

Ολίβια Φωτοπούλου, στίβος, 100μ.

Εύα Καττιρτζή, Ελένη Χριστοδούλου, ομαδικό μπάντμιντον

Μάριος Γεωργίου, γυμναστική, σύνθετο ατομικο

Μάρκος Τσαγγαράς, καράτε -67kg

Κάλια Αντωνίου, κολύμβηση, 50μ. ελεύθερο

Χαράλαμπος Χοίρας, πάλη 86kg

Με εκλεκτό καλεσμένο

Ξεχωριστή θα είναι η τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν, καθώς οι Αλγερινοί κατάφεραν να κλείσουν έναν εκπληκτικό διασκεδαστή, τον γνωστό DJ Snake. Επίσης στην τελετή θα γίνει απολογισμός μεταλλίων για την κάθε χώρα, όπως επίσης και το καθιερωμένο closing show της διοργανώτριας χώρας.

ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Θεόδωρου Τσιολάκη

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης