Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑVolley stories στην Κύπρο κι η μικρή Αδελαΐς

Volley stories στην Κύπρο κι η μικρή Αδελαΐς

Στον αθλητισμό, τα παιδιά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τη βιολογική τους ηλικία, έτσι ώστε, να ανταποκρίνονται στα σωματικά και διανοητικά τους χαρακτηριστικά. Έξαιρέσεις στο πιο πάνω, συναντάμε αρκετά στην Κυπριακή Πετόσφαιρα, όπου ταλαντούχα παιδιά, συμμετέχουν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των ομαδων τους. Ένα από αυτά τα παιδιά, είναι η Αδελαΐς Σιακίδου, που ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και στη ερώτηση αν το σχολείο συνδυάζεται με τον αθλητισμό, βρίσκουμε την περίπτωση της, ως την πιο αντιπροσωπευτική απάντηση.

Μαθήτρια της 1ης τάξης του Γυμνασίου Καθολικής Λεμεσού, η 12χρονη (08.11.2010) Αδελαΐς, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την δύσκολη μετάβαση του Δημοτικού στο Γυμνάσιο και των απαιτητικών προπονήσεων του αγαπημένου της αθλήματος, αλλά κατάφερε να πετύχει κάτι το εξαιρετικό και άξιο αναφοράς!

Παίρνουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και βάζουμε στο μικροσκόπιο του πρώτου volley story…την μικρή αλλά συνάμα «τέρας επιδόσεων»…Αδελαΐς!

Το ταλέντο της δεν μένει απαρατήρητο και η Αδελαΐς εκπροσωπεί την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 Κοριτσιών που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στην Σόφια της Βουλγαρίας. Η Εθνική μας δέχεται 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, όμως η Αδελαΐς, εντυπωσιάζει με την απόδοση της και θα βραβευτεί ως η καλύτερη λίμπερο του Ομίλου. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, παραμένει προσγειωμένη και πέρα από άριστη μαθήτρια, βγάζει ασπροπρόσωπο το σχολείο της και στο βόλεϊ, βοηθώντας το να φτάσει στην κατάκτηση του Πρωταθληματος Πετόσφαιρας Γυμνασίων. Οι διακρίσεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη και η Αδελαΐς κατακτάει με την ομάδα της Lemesos Volleyball, όντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος, το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Κ14 πάιζοντας ως ακραία, τα Πρωταθληματα Κ16 και Κ18 ως λίμπερο, φτάνοντας σε ένα εκπληκτικό triple και συνάμα ένα σπάνιο ρεκόρ που θα πρέπει να ανατρεξουμε πολύ πίσω στην ιστορία των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων για να εξακρυβώσουμε αν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο του!

Η Αδελαΐς, έχει κερδίσει όμως και το πιο σημαντίκο μετάλλιο, τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό μας για το ήθος και την αθλητοπρέπεια της!

Limassol Today - 3d Rendering Of Quotes Frame Box Icon Isolated 3d Render Illustration
3d rendering of quotes frame box icon isolated 3d render illustration

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης