Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΜε παγκύπριο ρεκόρ κι όριο για διεθνή διοργάνωση στα Λανίτεια 2022

Με παγκύπριο ρεκόρ κι όριο για διεθνή διοργάνωση στα Λανίτεια 2022

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Απριλίου 2022, στο Λανίτειο Στάδιο Λεμεσού, διεξήχθη για τρίτη φορά μετά το 1974 η διοργάνωση αφιερωμένη στον Νικόλαο Κλεάνθους Λανίτη, ενός από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του κυπριακού στίβου.

Στα «Λανίτεια 2022», ο Λευτέρης Κοντονικόλα σημείωσε νέο παγκύπριο ρεκόρ εφήβων (κάτω των 20 ετών) στον ακοντισμό, με 71,02μ., καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Σπύρου Σάββα (03/05/2019, 71,00μ.) κατά δύο εκατοστά.

Ο 18χρονος αθλητής του Γιώργου Αρέστη δείχνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και είναι αποφασισμένος τη φετινή χρονιά να φτάσει τις ρίψεις του πολύ μακρύτερα και να μπορέσει τον Αύγουστο να διεκδικήσει κάτι καλό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στο Κάλι της Κολομβίας. Αυτήν τη στιγμή, τα 71,02μ. είναι η 5η καλύτερη βολή στον κόσμο κάτω των 20 ετών και η 4η στην Ευρώπη.

«Βασικός μας στόχος είναι να βρεθεί στην καλύτερή του κατάσταση στο Παγκόσμιο της Κολομβίας. Κάνει αρκετά καλή δουλειά στις προπονήσεις και είναι έτοιμος για καλύτερες ρίψεις, οι οποίες ευελπιστούμε να έρθουν στην πορεία της χρονιάς»

προπονητής του Γιώργου Αρέστη

Ο νεαρός Λευτέρης Κοντονικόλα επισημαίνει ότι ακόμη δεν ξεπέρασε απόλυτα τον τραυματισμό στον δεξιό του αγκώνα, αλλά είναι χαρούμενος για το νέο παγκύπριο ρεκόρ και αισιοδοξεί ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης