Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑΕΛ«Εάν το ενοίκιο κριθεί παράλογο, δεν θα αγωνιστούμε στο γήπεδο»!!!

«Εάν το ενοίκιο κριθεί παράλογο, δεν θα αγωνιστούμε στο γήπεδο»!!!

Τα τρία σωματεία της Λεμεσού έχουν ήδη συνεισφέρει αρκετά για την ανέγερση του νέου γηπέδου στην πόλη τους. Γι’ αυτό και αντιδρούν και θεωρούν ανεπίτρεπτο από κάποιους να προσπαθούν να εκτιμήσουν ή να καθορίσουν το ενοίκιο βασισμένο σε μια φόρμουλα αποδοτικότητας επένδυσης 8-10% τον χρόνο, όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς τον ΚΟΑ.

Η αθλητική εφημερίδα «Goal» και το goal.philenews.com φέρνουν στην επιφάνεια την επιστολή που στάλθηκε στον Οργανισμό μόλις προσφάτως, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, μέσω της οποίας καλούν τον ΚΟΑ να δώσει απαντήσεις στο κόστος του ενοικίου, το οποίο θα πρέπει να αντιπροσωπεύει ορισμένες πραγματικότητες. Γιατί, όπως σημειώνουν, δεν τίθεται θέμα ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του νέου γηπέδου.

Σας παρουσιάζουμε την είδηση όπως έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της αθλητικής εφημερίδας ή πατήστε το πιο κάτω link για να σας μεταφέρει στο ρεπορτάζ της αθλητική εφημερίδας

«Η διαχείριση έχει ήδη παραχωρηθεί στα τρία σωματεία και κατ’ επέκταση στην “ΑΑΑ” κατόπιν συμφωνίας που έγινε το 2018», υπογραμμίζεται. Θεωρείται αδιανόητο σ’ ένα γήπεδο που τα σωματεία έχουν προσφέρει τη γη, ενώ έχουν συνεισφέρει και ένα ποσό πέραν του ενός εκατομμυρίου για έξοδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών, να καλούνται να πληρώνουν ενοίκιο στον ΚΟΑ ύψους 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως εισηγήθηκε ο Γενικός Ελεγκτής. Όπως σημειώνεται και στην επιστολή, είναι λες και κάποιοι θεωρούν ότι ο ΚΟΑ ή το κράτος αποφάσισαν να κτίσουν το συγκεκριμένο γήπεδο με σκοπό να αποκομίσουν κέρδος από αυτή την επένδυση.

Τα τρία σωματεία της Λεμεσού, καλούν τον ΚΟΑ να τους ενημερώσει για το ποσό που θα ζητήσει από την «ΑΑΑ» για τη συμφωνία διαχείρισης του γηπέδου, αφού βρισκόμαστε, όπως σημειώνουν, δύο μήνες πριν από την παράδοση του γηπέδου και δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα, «παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις».

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, με ένα από τα πολλά παραδείγματα τον Βοτανικό για γήπεδο του Παναθηναϊκού, γίνεται λόγος για €415.000 ανά έτος. Επίσης τα σωματεία της Λεμεσού έχουν να λένε για κονδύλια του κράτους που δαπανήθηκαν για άλλα γήπεδα, είτε ανέγερσης είτε βελτιωτικών έργων, χωρίς να επωφελείται το κράτος.

Υπογραμμίζεται ότι, το γήπεδο αυτό αποκτά εμπορική αξία μόνο όταν και εφόσον οι τρεις ομάδες της πόλης το χρησιμοποιούν, ακριβώς διότι κτίστηκε γι’ αυτό το λόγο. «Σε περίπτωση που οι όροι της συμφωνίας διαχείρισης είναι ασύμφοροι και το τίμημα κριθεί υπερβολικό με αποτέλεσμα οι τρεις ομάδες να αρνηθούν τη συμφωνία, τότε αντιλαμβάνεστε τη μεταγενέστερη αξία του γηπέδου» προστίθεται.

Τα σωματεία της Λεμεσού τονίζουν στην επιστολή τους που υπογράφεται από τους προέδρους τους, ότι θα έπρεπε να λάβουν 22 εκατομμύρια ως επιχορήγηση, «οπόταν είναι αδιανόητο για μας να ερχόμαστε στο σήμερα και κάποιοι να επιζητούν κέρδος προς όφελος του κράτους με αντικείμενο το γήπεδο». Και ακολούθως, αναφέρουν με έμφαση:
«Και ναι κύριοι, εάν το τίμημα της ενοικίασής του κριθεί παράλογο και υπερβολικό, τότε δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούμε σε αυτό το γήπεδο και θα το αφήσουμε στα χέρια του ΚΟΑ και του Γενικού Ελεγκτή για τη διοργάνωση γάμων, συναυλιών και οποιωνδήποτε άλλων πανηγυριών επιθυμούν».

Καταλήγοντας, τα σωματεία της Λεμεσού απαιτούν άμεσα να λάβουν απάντηση από τον ΚΟΑ «για να αποφασίσουμε κατά πόσο θα αγωνιζόμαστε στο γήπεδο της Λεμεσού, το οποίο χτίστηκε για τις τρεις ομάδες ή εάν θα πρέπει να ψάξουμε άμεσα για γήπεδα στα οποία θα αγωνιστούμε κατά τα επόμενα χρόνια σαν πρόσφυγες μέσα στην ίδιά μας τη χώρα».
Με την πιο πάνω αναφορά αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού εάν το ποσό κριθεί υπερβολικό μετά και την αναφορά του Γενικού Ελεγκτή για €2.000.000 ετησίως, τότε δεν θα διστάσουν να αρνηθούν να αγωνιστούν στο νέο γήπεδο. Μάλιστα, σημειώνουν ότι, επιφυλάσσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους «για την παράβαση των συμφωνιών, γραπτών και προφορικών που έγιναν μεταξύ των ομάδων και του ΚΟΑ».

Η επιστολή που έστειλε η ΑΕΛ στον ΚΟΑ

Limassol Today - 302209813 417514397037085 9084342103980087460 N
Limassol Today - 301392510 818098289221134 2889073038738526301 N

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης