Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτόχος το ανέβασμα και άλλων για την συνέχεια

Στόχος το ανέβασμα και άλλων για την συνέχεια

Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, θα πρέπει να σκοράρεις, αλλά αν αυτό δεν το έχεις, καλό είναι να μην δεκτείς γκολ και τουλάχιστο να μην χάσεις. Στα δυο παιχνίδια με την ΑΕΖ και την Πάφο, η ΑΕΛ δέχθηκε έξι γκολ. Κόντρα στην Ομόνοια, το πρώτο και βασικό που ήθελε να προσέξει ο Χρίστος Χαραλάμπους, ήταν να μην δεκτεί τέρμα. Και αν τα κατάφερε η ΑΕΛ να διατηρήσε ανέπαφη την εστία της, αυτό το οφείλει εν πολλοίς στον Μούριελ Μπέκερ.

Στα προηγούμενα παιχνίδια, την θέση κάτω από τα δοκάρια είχε πάρει ο Ολιβεϊρα. Απέναντι στην Ομόνοια, ο τεχνικός της ΑΕΛ, έχρισε βασικό τον Μούριελ, ο οποίος δεν τον διέψευσε. Ο Βραζιλιάνος ήταν η κύρια αιτία, που η Ομόνοια δεν είδε δίκτυα. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, στο πρωτο ημίχρονο είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ είχε και μια δύσκολη απόκρουση στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Εκτός από τον Μούριελ, εξαιρετικός ήταν και ο Τζάλμα, όπως και ο Ντεγουέστ. Ο Τζάλμα μάλιστα από το 15’ ήταν χρεωμενος με κάρτα, γεγονός που του «έδεσε» τα πόδια, αλλά και πάλι ήταν εξαιρετικός.

Ο Ντεγουέστ ήταν πολύ καλός και μαζί με τον Μεντόγιεβιτς έκαναν καλή δουλειά στο κέντρο της άμυνας.Το δίδυμο από την δεξιά πλευρά, με τους Τσούκα και Ανδρέου, ήταν καλό, μπορούσαν όμως για περισσότερα. Μάρς και Σέρνιτς δεν πήραν πολλές πρωτοβουλίες στο πρωτο ημίχρονο, όταν η ομάδα τους πιέστηκε. Ο Μόρσει με τον Χέντι φάνηκαν πιο πολύ στο δεύτερο ημίχρονο.

Υπάρχει ποιότητα, αλλά χρειάζεται και άλλη προσπάθεια, περισσότερη δραστηριότητα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μεντόσα που πέρασε σαν αλλαγή, χάθηκε και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, κάτι που διέγνωσε και ο προπονητής του, ο οποίος ξεκίνησε μια προσπάθεια εμψύχωσης του 31χρονου Αργεντίνου μέσου. Γενικά από εδώ και πέρα, η καλή πορεία και παρουσία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα δεν εξαρτάται μόνο από την καλή παρουσία της…μισής ομάδας, αλλά ολόκληροου του συνόλου. Αγωνιστική πειθαρχία και ομαδικότητα είναι το κλειδί.
Από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο οποίος θα είναι γηπεδούχος. Για πρώτη φορά, από τότε που μπήκε στο Άλφα Μέγα η ΑΕΛ θα είναι φιλοξενούμενη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης