Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑΠΟΛΛΩΝ«Πρώτη φορά επί προεδρίας Νίκου Κίρζη...»

«Πρώτη φορά επί προεδρίας Νίκου Κίρζη…»

Στο γεγονός ότι ο Απόλλων έμεινε εκτός διεκδίκησης τίτλων από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των κυανολεύκων, Φανούριος Κωνσταντίνου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM. Είναι η πρώτη φορά επί προεδρίας Νίκου Κίρζη, τόνισε, που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο στην ομάδα της Λεμεσού δεν πρόκειται να τα βάψουν μαύρα.

Όσα δήλωσε ο Φανούριος Κωνσταντίνου:

Για την ήττα και τις διορθωτικές κινήσεις: «Σίγουρα ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν ικανοποιητικό, αντιθέτως ήταν απογοητευτικό. Δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και δώσαμε εύκολο γκολ από την άλλη. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 2 γκολ στο 45, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Χάσαμε πολύτιμο έδαφος. Από εκεί και πέρα όπως έχω πει, δεν μπορούμε να κλαίμε την μοίρα μας. Κουβαλάμε κάποια δεδομένα από την αρχή της περιόδου. Έχουμε κάποιες σοβαρές αδυναμίες. Έχουμε την ευκαιρία τώρα τον Ιανουάριο να διορθώσουμε κάποια πράγματα.

Υπάρχει πλήρης αντίληψη για το τι συμβαίνει στο Κολόσσι. Είμαστε πολύ ρεαλιστές, βλέπουμε την αλήθεια κατάματα. Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με το νέο γήπεδο, με την Ευρώπη όμως αυτό το μομέντουμ τα ξοδέψαμε. Πρώτη φορά επί προεδρίας Νίκου Κίρζη είμαστε εκτός στόχων από τόσο νωρίς. Δεν πρόκειται να τα βάψουμε μαύρα όμως. Ο πρόεδρος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια όμως δεν μας βγήκαν τα πράγματα όπως τα υπολογίζαμε. Όταν έχεις τέτοιο κόσμο που σε ακολουθεί δεν μπορείς να κλείσεις το μαγαζί. Πραγματικά είναι λυπηρό να βλέπεις τόσο κόσμο να αδημονεί να δει τον Απόλλωνα και να μην ανταμείβετε».

Για τα λάθη που έγιναν: «Είναι λάθη που παλεύουμε από την αρχή της χρονιάς. Μην περιμένετε να λυθούν αμέσως. Εννοείται ότι υπάρχουν αδυναμίες και όταν υπάρχουν δεν υπάρχει συνέπεια και μετά ο πρωταθλητισμός».

Για τις ομάδες που ακολουθούν: «Δεν μπορώ να κάνω συνειρμούς για άλλους. Όταν δεν μπορώ να κερδίζω εγώ και κερδίζουν αυτή που μας ακολουθούν τότε ας μπουν αυτοί στην εξάδα. Κάναμε κάποια λάθη το καλοκαίρι και τα κουβαλάει η ομάδα. Τα είχαμε όλα με το μέρος μας. Ο Απόλλωνας μετά το ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην δεκαετία. Υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για αν επαναφέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που του αξίζει».

Για το αν είναι θέμα οργάνωσης και λειτουργίας: «Δεν είναι μόνο θέμα οργάνωσης. Είναι και ο τρόπος σκέψης και πως αξιολογεί τους παίκτες. Ο κύριος Κίρζης είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Έχει φέρει τον Απόλλωνα όπως έχω πει να είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα της δεκαετίας».

Για τις μετεγγραφές που έχουν ανακοινωθεί: «Είναι στην Κύπρο ο Ντόνιο. Η ουσία είναι οι επιδόσεις και οι αριθμοί εντός αγωνιστικού χώρου. Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Για το Χουσαΐν είναι και αυτός στη Κύπρο και ισχύουν τα ίδια με τον επιθετικό».

Για τον κόσμο: «Καλούμε τον κομό να μείνει κοντά στην ομάδα. Όπως πανηγυρίζαμε τον Μάιο πρέπει να στηρίζουν και τώρα την ομάδα που το χρειάζεται. Γνωρίζουμε ότι υποπέσαμε σε λάθη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε την περηφάνια στον κόσμο μας. Έχει δίκαιο να είναι απογοητευμένος ο κόσμος. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το τι διακατέχει τον Απολλωνίστα επειδή όσοι δουλεύουν στην ομάδα είναι οπαδοί πρώτα. Είναι συλλογική η ευθύνη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για τις επόμενες κινήσεις και τον Βουκασίν: «Είναι καθαρά αποφάσεις του Κωνσταντίνου Μακρίδη οι μετάγραφες. Είναι μόλις 11 το πρωί άρα αντιλαμβάνεστε είναι καθαρά θέμα του προπονητή. Είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Βούκασιν. Θα δούμε, είναι πάρα πολύ σοβαρός».

Για τους Νταμπό και Μαλεκκίδη: «Αυτή τη στιγμή είναι παίκτης του Απόλλωνα. Δεν σημαίνει κάτι ότι έμεινε εκτός αποστολής χθες. Ο Μαλεκκίδης ήταν στην πρωινή προπόνηση στο Κολόσσι».

Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Επιστρέφει ο Αλεσάμι και ο Ρομπέρζ και θα ενημερώσουμε το απόγευμα για τους τραυματίες. Ο Χάμπος είναι στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Για τον Μαυρία θα δούμε αυτή την εβδομάδα».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης