Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΒαλμπουενά: «Θέλω τίτλο με τον Απόλλωνα»

Βαλμπουενά: «Θέλω τίτλο με τον Απόλλωνα»

«‘Ηλθα για να κατακτήσω ένα τίτλο με τον Απόλλωνα…», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γαλλική ιστοσελίδα foot11.com, ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του, πως επέλεξε την Κύπρο για να παίξει καλό ποδόσφαιρο.


Μεταξύ άλλων ανέφερε ο Βαλμπουενά:
«Δουλεύουμε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες αλλά νομίζω ότι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, με τις ιδέες ενός πολύ καλού προπονητή, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε καλύτερα το παιχνίδι μας. Πάνω από όλα πρέπει να καταφέρουμε να προσαρμοστούμε στις κλιματικές συνθήκες. Έχει πολύ ζέστη, αλλά και πολύ υγρασία».
Ρωτήθηκε για την ηλικία του, καθώς είναι στα 39, απαντώντας πως έχει ακόμη το πάθος να παίξει και να απολαύσει καλό ποδόσφαιρο.


«Η διασκέδαση και το παιχνίδι με πάθος είναι κατά τη γνώμη μου τα πιο σημαντικά πράγματα. Πάντα ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτός είναι και ο λόγος που προσέχω πολύ τον τρόπο ζωής μου. Αυτό μου επιτρέπει να έχω τέτοια μακροζωία στο ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που σηκώνομαι το πρωί, πηγαίνω στην προπόνηση, έχω την μπάλα στα πόδια μου. Δεν αισθάνομαι καμία μορφή κόπωσης. Είμαι επίσης τυχερός που δεν με απογοητεύει το σώμα μου. Δεν έχω πια τα πόδια εικοσάχρονου, αλλά για κάποιον που κλείνει τα 39, νομίζω ότι είμαι αρκετά καλός. Στην Κύπρο, έχω την ευκαιρία να ανακαλύψω μια νέα χώρα, έναν νέο πολιτισμό. Μπορώ να πω ότι έχω πετύχει σε όλους τους συλλόγους που έχω περάσει.

Όταν φτάνω κάπου, θέλω να επενδύσω 100%. Νομίζω ότι μπορώ να φέρω χαρακτήρα και εμπειρία, θέλω να κερδίσω έναν τίτλο με τον Απόλλωνα. Δεν ήρθα στην Κύπρο για να κάνω διακοπές. Μίλησα με τους διευθυντές στο τηλέφωνο, με έπεισαν με ένα ελκυστικό έργο. Και παρά τη δύσκολη σεζόν που μόλις πέρασε ο Απόλλωνας, είναι μια ομάδα που αγωνίζεται τακτικά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, που παίζει ντέρμπι, που μπορεί να υπολογίζει στο κοινό της. Ήταν επίσης σημαντικό για μένα να μπορώ να παίξω, να νιώθω ότι μπορώ να φέρω κάτι στο νέο μου σύλλογο. Είναι κάτι που ήθελα να ξαναβρώ.

Ανέφερε ακόμη o Βαλμπουενά: «Στη Γαλλία, είχα προσφορές από συλλόγους που αγωνίζονται στη Ligue 2. Είχα προτάσεις και από το εξωτερικό. Ήρθαν προσφορές και από την Ελλάδα, αλλά εγώ αποκλείεται να παίξω οπουδήποτε αλλού εκτός από τον Ολυμπιακό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης