Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΙσόβιος αποκλεισμός σε δύο ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα

Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα

Ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα Στάδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 32.000 ευρώ επέβαλε σε δύο ποδοσφαιριστές ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης για την εμπλοκή τους στη χειραγώγηση του αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και της Ανόρθωσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Κύπρο Ονησιφόρου και Ofornadu Odera Peter που ανήκαν τη συγκεκριμένη περίοδο στο δυναμικό της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται από τoν Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ ποινή ισόβιου αποκλεισμού σε ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα.

Επίσης, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ αφού, βάσει των κανονισμών η ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις ή / και ενέργειες των ποδοσφαιριστών της.

Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεσης στηριζόμενος σε πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία στις 23 Μαΐου 2023.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στηρίχθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος καθώς και στο περιεχόμενο της έκθεσης που απέστειλε προς την ΚΟΠ το αρμόδιο τμήμα της UEFA.

«Η αναφορά της UEFA είναι για ακόμη μια φορά πολύ ξεκάθαρη για τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε ο αγώνας ενώ η αναφορά για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν αποδεδειγμένα στη χειραγώγηση του αγώνα, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του ο Αθλητικός Δικαστής.

Να σημειωθεί πως, το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού καθώς και της έκθεσης της UEFA για τον εν λόγω αγώνα, αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης