Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟMORE OF FOOTBALL«Διαπιστευμένοι» ύποπτοι για την μεταφορά καπνογόνων και φωτοβολίδων στο «Αλφαμέγα»

«Διαπιστευμένοι» ύποπτοι για την μεταφορά καπνογόνων και φωτοβολίδων στο «Αλφαμέγα»

Οι "χούλιγκαν" που πέρασαν τα καπνογόνα, φαίνεται πως, από όσα πληροφορούμαστε, είναι άτομα τα οποία διαθέτουν διαπίστευση για την πρόσβαση τους μέσα στους χώρους του γηπέδου.

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Μπορεί τα έκτροπα που γίνονται εντός και εκτός των ποδοσφαιρικών γηπέδων, να αποδίδονται σε οργανωμένους νεαρούς οπαδούς (κάτι που συνήθως αποδεικνύεται), ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που πάντα αιωρείται, είναι πώς γίνεται να περνούν μέσα στα γήπεδα απαγορευμένα αντικείμενα (καπνογόνα, φωτοβολίδες κλπ), εφόσον οι εισερχόμενοι φίλαθλοι υποβάλλονται σε έρευνα.

Μια απάντηση φαίνεται να δίνεται πλέον μέσα από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών για τα όσα απαράδεκτα εώς και εγκληματικά εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Στάδιο «Αλφαμέγα» κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνας μεταξύ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και του ΑΠΟΕΛ.

Μέσα από την εξέταση των εικόνων που καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα μέσα στους χώρους του γηπέδου, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον τριών προσώπων, σε σχέση με τα 53 καπνογόνα και τις 9 φωτοβολίδες που είχαν εντοπισθεί πριν την έναρξη του αγώνα, μέσα σε τσάντα κρυμμένη σε ψευδοτάβανο των αποχωρητηρίων στην κερκίδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Με βάση αυτή την μαρτυρία, η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην σύλληψη 48χρονου και σήμερα το μεσημέρι στην σύλληψη 37χρονος ενώ καταζητεί με ένταλμα σύλληψης και 38χρονο. Πρόκειται, όπως πληροφορούμαστε για άτομα τα οποία διαθέτουν διαπίστευση για την πρόσβαση τους μέσα στους χώρους του γηπέδου.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για κάποιες παρανομίες που γίνονται στους αθλητικούς χώρους υπάρχει και «χέρι εκ των έσω», αφού τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο 38χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν καταγραφεί από τις κάμερες να μπαίνουν στα αποχωρητήρια με την τσάντα και στην συνέχεια να φεύγουν χωρίς αυτή.

Τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον των τριών, αφορούν μεταξύ άλλων, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή, μεταφορά και χρήση επικίνδυνων αντικειμένων και εκρηκτικών υλών και πρόκληση ζημιάς σε εγκαταστάσεις αθλητικού χώρου.

Ο 48χρονος ο οποίος αφότου συνελήφθη εμφανίστηκε αρνητικός να απαντήσεις σε ρωτήσεις των ανακριτών της υπόθεσης, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού με διάταγμα του οποίου τέθηκε υπό 3ημερη κράτηση ενώ ο 37χρονος ανακρίνεται.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει και άλλα κλειστά κυκλώματα, αναζητώντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης που δέχτηκε κατά την αναχώρηση του από το γήπεδο, 19χρονος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ αλλά και των εμπλεκόμενων στις ζημιές χιλιάδων ευρώ που προκλήθηκαν σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης