Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΤι σημαίνουν οι κυρώσεις του Αμπράμοβιτς για την Τσέλσι;

Τι σημαίνουν οι κυρώσεις του Αμπράμοβιτς για την Τσέλσι;

Το μέλλον της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση αφού στον Ρώσο ιδιοκτήτη της Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβλήθηκαν κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς έχει χρηματοδοτήσει την πιο επιτυχημένη εποχή στην ιστορία των Μπλε από τότε που ανέλαβε την προεδρία το 2003 – ο σύλλογος έχει κερδίσει πέντε τίτλους Premier League και δύο Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε 19 μεγάλα τρόπαια.

Ο δισεκατομμυριούχος – που περιγράφεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος του στενού κύκλου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν – είχε ήδη σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να πουλήσει την Τσέλσι λόγω της επικείμενης απειλής κυρώσεων.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, είπε ότι προτεραιότητα είναι «να λογοδοτήσουν αυτοί που επέτρεψαν στο καθεστώς Πούτιν».

«Οι σημερινές κυρώσεις έχουν προφανώς άμεσο αντίκτυπο στην Τσέλσι και τους οπαδούς της», έγραψε στο Twitter. «Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος και το εθνικό πρωτάθλημα δεν θα πληγούν άσκοπα από αυτές τις σημαντικές κυρώσεις».

Η Τσέλσι, η οποία βρίσκεται στη μάχη της Πρέμιερ Λιγκ, έχει λάβει ειδική άδεια για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Αλλά ακόμη και αυτή η άδεια επιβάλλει ορισμένους σκληρούς περιορισμούς σε έναν σύλλογο που εξακολουθεί να διεκδικεί το Champions League και το FA Cup αυτή τη σεζόν και βρίσκεται τρίτος στην Premier League.

Το AFP Sport εξετάζει τι σημαίνουν οι κυρώσεις του Αμπράμοβιτς για τον σύλλογο:

Πώληση σε αναμονή
Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς σημαίνει ότι οποιαδήποτε πώληση του συλλόγου εμφανίζεται να είναι σε αναμονή προς το παρόν.

«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι υπόκειται πλέον επίσης σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο οικονομικών κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε το Γραφείο Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων της κυβέρνησης.

Ορισμένοι ενδιαφερόμενοι πλειοδότες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, αν και πολλοί πίστευαν ότι η αναφερόμενη τιμή των 3 δισεκατομμυρίων λιρών (4 δισεκατομμύρια δολάρια) του Αμπράμοβιτς δεν ήταν ρεαλιστική.

Σε μια δήλωση, το Chelsea Supporters’ Trust (CST) ανέφερε: «Η CST σημειώνει με ανησυχία τη δήλωση της κυβέρνησης σχετικά με τον ιδιοκτήτη. Οι οπαδοί ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τις συνεχείς επιπτώσεις στον σύλλογο και την παγκόσμια βάση οπαδών του».

Οι παίκτες μπορούν να πληρωθούν
Η άδεια της Chelsea επιτρέπει στον σύλλογο να συνεχίσει να πληρώνει το προσωπικό και τα έξοδα για τη φιλοξενία των αγώνων στο Stamford Bridge.

Ωστόσο, το κόστος μετακίνησης για τους εκτός έδρας αγώνες έχει περιοριστεί στις £20.000 ανά αγώνα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους εκτός έδρας αγώνες του Champions League.

Χωρίς υπογραφές ή νέα συμβόλαια
Η Τσέλσι μπορεί επίσης να συνεχίσει να πληρώνει χρήματα που χρωστάει για μεταγραφικές συμφωνίες που έγιναν πριν από τις 10 Μαρτίου 2022.

Ωστόσο, δεν έχει δοθεί καμία εξαίρεση για την πρόσληψη νέων παικτών ή τη σύναψη νέων συμβολαίων.

Ο αρχηγός Σέζαρ Αζπιλικουέτα και ο βασικός αμυντικός Αντόνιο Ρούντιγκερ, μεταξύ εκείνων που έληξε το συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν, θα μπορούσαν να φύγουν με ελεύθερη μεταγραφή.

Η άδεια, ωστόσο, ισχύει μόνο μέχρι τις 31 Μαΐου και θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μέχρι να ανοίξει ξανά η μεταγραφική περίοδος.

Δεν υπάρχουν νέα εισιτήρια ή πωλήσεις εμπορευμάτων
Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας στο Stamford Bridge θα επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες, αλλά δεν επιτρέπονται πωλήσεις εισιτηρίων ή εμπορευμάτων που θα σήμαιναν ότι τα κεφάλαια πηγαίνουν στον σύλλογο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι θα αποκλείονται από το Stamford Bridge και οι οπαδοί της Chelsea δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Τηλεόραση/τα χρηματικά έπαθλα παγωμένα
Τα χρήματα που οφείλονται στον σύλλογο από τα εξαιρετικά προσοδοφόρα τηλεοπτικά συμβόλαια για την Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να καταβληθούν στην Τσέλσι.

Ωστόσο, αυτά τα μετρητά πρόκειται να παγώσουν, εγείροντας το ερώτημα πώς ο σύλλογος θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μισθοδοσίας του τους επόμενους μήνες.

Παρά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν, η Τσέλσι σημείωσε απώλεια 153 εκατομμυρίων λιρών το έτος έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Αυτό οφειλόταν σε μισθό 309 εκατομμυρίων λιρών ακόμη και πριν από την υπογραφή ρεκόρ του συλλόγου του Ρομέλου Λουκάκου για £97 εκατομμύρια τον Αύγουστο.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης