Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑH Amy ήταν σκύλα και καλά έκανε

H Amy ήταν σκύλα και καλά έκανε

Γράφει η Άννα Radic

Θυμάμαι όταν κυκλοφόρησε η ταινία “Gone girl”, αρκετοί χαρακτήρισαν την Amy ως σκύλα. Σκληρή και κακιά. Ποια γυναίκα θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο στον σύζυγο της. Μιλάμε για fiction εδώ, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Μόνο στον ειδυλλιακό κόσμο των ταινιών γίνονται αυτά.

Στην πραγματική ζωή, έχουμε λεβέντες και γόηδες, πιλότους και αστυνομικούς που τις σκοτώνουν τις γυναίκες τους χωρίς πολλά – πολλά. Βαφτίζουμε τις γυναικοκτονίες, εγκλήματα πάθους και αγάπης άσχετοι, επειδή ο έρωτας ξεχειλίζει απ’ τα μπατζάκια και κυλάει στο μαχαίρι στο χρώμα του αίματός της. 

Δεν ήξερε τι να την κάνει την αγάπη του και που να την φυλάξει και αποφάσισε πως το κουφάρι το δικό της ήταν ο πλέον κατάλληλος τόπος αφού και εκείνο δικό του ήταν. Του άνηκε, εξάλλου από το πλευρό του την έπλασε ο ύψιστος έτσι δεν είναι; Στις ταφόπλακες αυτών των γυναικών τι γράφετε άραγε, γεννηθήτω το θέλημά σου άντρακλα μου;

Με κάθε μια που χάνετε, πονάω. Όσο περισσότερες μετράμε, τις νιώθω πάνω μου σαν χαρακιές σε τοίχο φυλακής σε μια καταμέτρηση με την τύχη, περιμένοντας και την δική μου σειρά. Μπορεί εσύ φίλε να το βλέπεις απαθής, εγώ το νιώθω σαν σειρά τρόμου που στο επόμενο επεισόδιο μπορεί να πρωταγωνιστεί η αδερφή μου, η κολλητή μου, η συνάδελφός μου, η γειτόνισσα μου.

Ξέρω. Κάποιος θα πεταχτεί, «ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ». Εντάξει. Το δέχομαι. Όχι, ΌΛΟΙ, μα αρκετοί από τους άντρες. Οι υπόλοιποι όμως, που δεν τα διαπράττετε, τι κάνετε για τις γυναίκες; Πως το διαχειρίζεστε αυτό; Μιλάτε; Αντιδράτε όταν ακούτε και βλέπετε τους φίλους σας να συμπεριφέρονται σεξιστικά και υποτιμητικά σε οποιαδήποτε γυναίκα; Κάθεστε απαθείς, ε;

Βλέπετε το ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να σκύβετε το κεφάλι κουνώντας το τάχα απολογητικά σέρνοντας ένα αξιολύπητο «ε» προσπαθώντας να δικαιολογήσετε το τομάρι σας. Αν σας ενοχλεί που σας απευθύνομε τόσο απαξιωτικά, είναι που να μωρέ μαζεύτηκαν 2-3 γυναικοκτονίες παραπάνω αυτές τις μέρες και φούντωσα. Μην το παίρνετε κατάκαρδα. Είμαι με περίοδο.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης