Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΗ Αμερική έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 mass shootings για φέτος

Η Αμερική έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 mass shootings για φέτος

Το Gun Violence Archive, ένας ανεξάρτητος οργανισμός συλλογής δεδομένων, έχει καταμετρήσει 212 μαζικούς πυροβολισμούς που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής φέτος, από την Τρίτη. Ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό ένα περιστατικό στο οποίο τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι πυροβολήθηκαν ή σκοτώθηκαν, εξαιρουμένου του δράστη.

Οι ΗΠΑ έκλεισαν το 2021 με 693 μαζικούς πυροβολισμούς, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Το προηγούμενο έτος είχαν σημειωθεί 611. Και το 2019 είχε 417.

Όσον αφορά τους πυροβολισμούς σε σχολεία, σύμφωνα με το Education Week, το 2021 είχε 34 τέτοια περιστατικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (το υψηλότερο από τότε που ο οργανισμός ξεκίνησε τη βάση δεδομένων του). Το 2020, υπήρξαν 10 πυροβολισμοί. Τόσο το 2019 όσο και το 2018 καταγράφηκαν 24 πυροβολισμοί.

Αντιδράσεις στο Twitter

Οι πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 19 παιδιά και δύο ενήλικες, αποτελούν τον 27ο πυροβολισμό σε σχολείο φέτος. Το γεγονός αυτό έρχεται μόλις 10 ημέρες μετά από πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ Tops στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, που στοίχισαν τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Πολίτες έσπευσαν να εκφράσουν την θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλοι συντεθλιμμένοι, σκεπτόμενοι τους γονείς αυτών των παιδιών και άλλοι εξαγριωμένοι συνδέοντας το συμβάν με τις πρόσφατες αποφάσεις της πολιτείας σχετικά με τις αμβλώσεις. Παρόλο που η πολιτεία του Τέξας έχει απαγορεύσει αυστηρά την άμβλωση καθορίζοντας την ως φόνο την ίδια στιγμή αρνείται να επιβάλει οποιουσδήποτε φραγμούς ή κυρώσεις σχετικά με την κατοχή όπλου.

Δεν έχω παιδιά, αλλά δεν μπορώ όμως να φανταστώ πως είναι να σε ρωτά το παιδί σου αν οι ασκήσεις ασφαλείας που κάνουν στο σχολείο συμβαίνουν για να μην πεθάνει όπως τα παιδάκια στο Ουβάλντε. Ούτε μπορώ να κατανοήσω με ποια λογική η ζωή ενός έμβρυου να έχει περισσότερη αξία από τη ζωή ενός παιδιού που 9 χρονών ενώ είναι στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, το Τέξας κατέχει την 50η θέση σε ελέγχους υγείας για μωρά και βρεφική φροντίδα, 43η θέση στη μητρική θνησιμότητα, 44η θέση στη χρηματοδότηση σχολείων και 46η στη παιδική πείνα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης