Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ μετά τις εκλογές και η ενδεχόμενη ήττα

Η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ μετά τις εκλογές και η ενδεχόμενη ήττα

Αρκετοί είναι βουλευτές και υπουργοί, αυτοί που άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την προεκλογική περίοδο για να κατέβουν στην βάση του κόμματος και να διεισδύσουν σε τοπικές επιτροπές ώστε να αυξήσουν εντός ΔΗΣΥ την δημοφιλία τους.

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα
  • «Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» διαμηνύουν τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε συνεντεύξεις και αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μη ωστόσο μπορώντας να απαντήσουν επί της ουσίας τι θα γίνει στην περίπτωση που επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και τελικά το κυβερνών κόμμα και ο κ. Νεοφύτου γνωρίσουν την ήττα.
  • «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει διαδικασίες και θα ακολουθηθούν» δηλώνουν τα ίδια στελέχη, την στιγμή που στα δημοσιογραφικά -και όχι μόνο- πηγαδάκια, οι φήμες φουντώνουν ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, έχουν ήδη ξεκινήσει προεκλογικό προσβλέποντας στην ανώτατη θέση, του προέδρου του κόμματος.
  • Μάλιστα αρκετοί είναι βουλευτές και υπουργοί αυτοί που άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την προεκλογική περίοδο για να κατέβουν στην βάση του κόμματος και να διεισδύσουν σε τοπικές επιτροπές ώστε να αυξήσουν εντός ΔΗΣΥ την δημοφιλία τους. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Νεοφύτου στις δημοσκοπήσεις -που κάλπες δεν είναι- φαίνεται ότι «πηγαίνει χέρι – χέρι» με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και το ποιος εκ των δύο θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο, αποτελεί γρίφο μέχρι και το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου.
  • Ο ΔΗΣΥ όμως θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται από σήμερα τι θα συμβεί σε περίπτωση ήττας στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Διότι στο ενδεχόμενο νίκης, όπως και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, είδαμε να κρύβονται προβλήματα κάτω από το χαλί. Αυτή τη φορά ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενδεχόμενη ήττα θα φέρει την υπογραφή μόνο του Αβέρωφ Νεοφύτου;
  • Τα στελέχη που τον πλαισιώνουν δεν πρέπει απλά, αλλά οφείλουν, να βγουν μπροστά. Αρκετοί σε κλειστούς κύκλους εκφράζουν ετοιμότητα, ωστόσο δεν θα αποτελέσει εύκολο εγχείρημα δεδομένων των όσων θα ακολουθήσουν.
  • Και σε αυτή την εξίσωση θα μπει αναπόφευκτα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο οποίος μπορεί δημοσίως και σε σωματεία τις τελευταίες ημέρες να υποστηρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά αποφεύγει εντέχνως να τοποθετηθεί για την επόμενη μέρα στο κόμμα που υπήρξε ιστορικό στέλεχος και ηγέτης, σε περίπτωση νίκης του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν θα αφήσει την παράταξη του να διαλυθεί και θύμισε τη περίοδο του δημοψηφίσματος του 2004, αλλά και τα ποσοστά που έλαβε ο ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές τότε. Ερωτηματικό παραμένει όμως το έρεισμα που έχει ο ίδιος σήμερα στον συναγερμικό κόσμο.
  • Εν κατακλείδι, η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ μοιάζει πολύ πιο δύσκολη περίοδος από την προεκλογική. Ο ρόλος του καθενός και οι πράξεις του θα κριθούν, και σε καμία περίπτωση σε ενδεχόμενη ήττα του κ. Νεοφύτου, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ο μόνος υπεύθυνος. Από την άλλη ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη, αφού και την εξυπνάδα διαθέτει και απέδειξε εδώ και χρόνια ότι είναι εκ των πιο δυνατών παικτών στην πολιτική σκακιέρα.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης