Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Μια καρέκλα, πολλοί μνηστήρες και το μέλλον ΔΗΣΥ – Αβέρωφ

Μια καρέκλα, πολλοί μνηστήρες και το μέλλον ΔΗΣΥ – Αβέρωφ

Σήμερα το βράδυ θα διαφανούν οι προθέσεις όλων και θα διαφανεί επίσης ποιοι πραγματικά θέλουν ο ΔΗΣΥ να βρει τα χαμένη ταυτότητα του και να προχωρήσει ισχυρός μπροστά ή εάν θα παραμείνει η εσωστρέφεια.


Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Προεδρία της Δημοκρατίας και στον ΔΗΣΥ άρχισαν τα σενάρια ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και ένα θα υπάρξει ή όχι τελικά παραίτηση της ηγεσίας της παράταξης.

Με τα «μαχαίρια» να ακονίζονται ήδη, οι δημόσιες και μη, τοποθετήσεις δίνουν και παίρνουν και την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Νεοφύτου να είναι πλέον εμφανής.


Φτάσαμε ενώπιον λοιπόν μιας δύσκολης εξίσωσης. Μια εξίσωση δυνατή που θέλει και γερούς λύτες, αφού τα ερωτηματικά δεν αφορούν μόνο τον Αβέρωφ Νεοφύτου και την προεδρία του κόμματος, αλλά ολόκληρη την ηγεσία. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου το βράδυ της Κυριακής εμφανίστηκε πλαισιωμένος από την σύζυγο του και νεαρά στελέχη της ΝΕΔΗΣΥ και της Πρωτοπορίας. Γύρω του δεν υπήρξε κανένας εκ των στελεχών που τις προηγούμενες ημέρες είπαν -για να είμαστε ειλικρινείς- βαριές κουβέντες, με ότι και αν σημαίνει αυτό ή όπως και να θέλει κάποιος να το ερμηνεύσει, δηλαδή ότι στη δύσκολη ώρα των «συγχαρητηρίων», κανένας δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο πλευρό του.


Νίκος Νουρής, Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου είναι εκ των ονομάτων που ακούγονται έντονα τις τελευταίες ημέρες. Εντούτοις δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά. Αννίτα Δημητρίου και Κωνσταντίνος Πετρίδης έχουν κερδίσει τον σεβασμό των συναγερμικών και δεν πρέπει να αποκλειστεί η οποιαδήποτε κίνηση από μέρους τους, όταν θα μετρήσουν τα κουκιά τους. Η Πρόεδρος της Βουλής και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να λάβουν σύντομα τις αποφάσεις τους με τη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου να κρίνεται ως καθοριστική. Φυσικά τα όποια συμπεράσματα είναι ριψοκίνδυνο να εξαχθούν πριν τη λήξη της σημερινής συνεδρίας, ωστόσο οι ζυμώσεις και η τελική σύνθεση έχουν τη σημασία τους και για τον ρόλο που θα διαδραματίσει πραγματικά ο Δημοκρατικός Συναγερμό από τον ερχόμενο Μάρτιο.


Στην πιο πάνω εξίσωση βεβαίως πρέπει να προστεθεί και το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φάνηκε ότι ερίζει στη βάση του κόμματος, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιεί τον κ. Νεοφύτου που άφησε αρκετές φορές ενώπιον του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου την περασμένη εβδομάδα αιχμές και έκανε αναφορά σε προδότες. Ο ίδιος όντας έξυπνος γνωρίζει ποιοι δούλεψαν για το κόμμα και την υποψηφιότητα του και θέλει με τη σειρά του να παραμείνει στη θέση του, ώστε να εφαρμόσει την εξαγγελία του που αφορούσε τη τοποθέτηση του ΔΗΣΥ στη πλευρά της αντιπολίτευσης. Θέση όμως που φαίνεται ότι μεγάλο ποσοστό της βάσης δεν υιοθέτησε, γεγονός που φάνηκε και με τη στήριξη που έλαβε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες Κυριακή.

Εν κατακλείδι, εκτός απροόπτου δεν αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του Εκλογικού Συνεδρίου στον Δημοκρατικό Συναγερμό, με την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου να είναι δεδομένη, ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα είναι μόνος στη κούρσα. Σήμερα το βράδυ θα διαφανούν οι προθέσεις όλων και θα διαφανεί επίσης ποιοι πραγματικά θέλουν ο ΔΗΣΥ να βρει τα χαμένη ταυτότητα του και να προχωρήσει ισχυρός μπροστά ή εάν θα παραμείνει η εσωστρέφεια. Να σημειωθεί ότι τον ερχόμενο Μάη λήγει η θητεία ολόκληρης της ηγεσίας και θα πρέπει να αποφασιστεί κατά πόσο οι συναγερμικοί θα οδηγηθούν στις κάλπες δύο φορές εντός δύο μηνών περίπου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης