Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑΠέσαν οι μάσκες...και τώρα, τι;

Πέσαν οι μάσκες…και τώρα, τι;

Για κάποιους, ας είμαστε ειλικρινείς, ειδικά στην Κύπρο οι μάσκες δεν ήταν in-season, ούτε υιοθετήθηκαν ποτέ. Οπόταν η κατάργηση από το υπουργείο υγείας αποτελεί μια τυπικότητα θα έλεγα και καλά to keep face που λέμε και στα εγγλέζικα.

Από την άλλη έχουμε και ειδικούς της υγείας που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στην σχέση μας με την μάσκα και να μην την αποχωριστούμε τόσο άμεσα και εύκολα, κυρίως για τους εσωτερικούς χώρους. 

Συγκεκριμένα, η κ. Μαρία Κολιού, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, δήλωσε υπέρ της διατήρησης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, καθώς πολλές χώρες προχώρησαν στην επαναφορά της μετά την αύξηση των κρουσμάτων τους.

Βάλε-βγάλε η κατάσταση δηλαδή. Εγώ πιστεύω ότι, όπως και τις προηγούμενες δυο χρονιές θα μας λύσουν λίγο τα λουριά εν όψει καλοκαιριού για να τα σφίξουν πάλι κάπου στα μέσα Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη, για να προλάβει βρε παιδί μου και η πανδημία να πάρει τα πάνω της. Παρόλο που ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο κορωνοϊός θα παραδώσει και επίσημα την σκυτάλη στην Ευλογιά των Πιθήκων, που ήθελα να ΄ξερα ποιος μας έδωσε τέτοια…ευλογία.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πρέπει για ακόμη μια φορά να περάσουμε το λούκι του – έχει ή δεν έχει εμβόλιο, αν θα το βάλουμε, πόσες δόσεις κτλ. Δεν θα το αντέξω σας λέω! Προτιμώ να μεταμορφωθώ σε πίθηκο! Να βρω μια μπανανιά και να αράξω, φτάνει. Πόσα να αντέξουμε;!

Εγώ πάντως την μάσκα σε χώρους με κόσμο θα τη φοράω και όποιος θέλει ας πει ότι θέλει. Μπορούμε να χρεώσουμε ΚΑΙ αυτό το κουσούρι στο μαζικό μετα-πανδημικό ptsd που περνάμε.

In the jungle, the mighty jungle…

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης