Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣINCOGNITOΣΗ πολιτική αναλγησία στην Πουρνάρα

Η πολιτική αναλγησία στην Πουρνάρα

Γράφει ο Ιγκόκνιτος*

Η αρχική μου πρόθεση ήταν να διακωμωδήσω τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης των 300 ασυνόδευτων ανηλίκων στο κολαστήριο Πουρνάρα. Η κατάσταση όμως κάθε άλλο παρά κωμωδία θυμίζει, είναι τραγική. Είναι τόσο τραγική που 30 από τους ανήλικους επέλεξαν να μείνουν στον δρόμο. Ακόμη και στον δρόμο οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες απ’ ότι στο κατ’ευφημισμόν κέντρο “υποδοχής” και προσωρινής “φιλοξενίας”.

Θα μπορούσα να περιγράψω τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, να αποτυπώσω εικόνες ντροπής. Σκοπός μου είναι όμως να αναφερθώ στη πολιτική, και όχι την ανθρωπιστική πτυχή.

Έχουμε έναν Υπουργό Εσωτερικών τον οποίο έχει κράξει το σύμπαν. Διαπιστωμένα έχουμε παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει σαν Κυπριακή Δημοκρατία. Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει παραβιάσεις όλων των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, ζητά εξηγήσεις από τον κύριο Νουρή, και αντί να δώσει ο ίδιος τις απαιτούμενες εξηγήσεις στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναθέτει σε λειτουργούς του Υπουργείου να απαντούν με το στερεότυπο -είμαστε ημικατεχομενη χώρα, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εισβολής και κατοχής- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε για ακόμη μια φορά να ξεκινήσει διαδικασία εις βάρος μας από τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές.

Η Επίτροπος για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού καταγράφει τις άθλιες συνθήκες και εγκαλεί τις αρμόδιες υπηρεσιες, με τον Υπουργό Εσωτερικών να σφυρίζει αδιάφορα!

Φτάσαμε στο σημείο η -ανεκτική και υποστηρικτική συνήθως προς την κυβέρνηση- Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Λοττιδη, να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών, και να μην ιδρώνει το αυτί οποιουδήποτε.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας κυρία Ανθούση, σε ρόλο καλού μπάτσου, να ψελλίζει κάτι για προβλήματα συντονισμού των υπηρεσιών…

Πότε ακριβώς κύριε πρόεδρε θα στείλεις σπίτι του τον Νίκο Νουρή; Όταν αρχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο και τις αρρώστιες; Για πόσο ακόμη θα τον ανέχεσαι να συμπεριφέρεται ως διοικητής σε στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Μήπως να περιμένουμε και την «τελική λύση»;

Εσύ, κύριε Αβέρωφ, είναι έτσι που θέλεις να γινεις πρόεδρος;

Το πρόβλημα όμως κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ και κύριε Νεοφύτου, δεν είναι, ούτε η έλλειψη συντονισμού, ούτε η έλλειψη κονδυλίων, και το γνωρίζετε πολύ καλά! Προσπαθείτε απεγνωσμένα να χαϊδέψετε τα αυτιά του ΕΛΑΜ και του ακροδεξιού κέντρου μπας και γίνουν το δεκανίκι σας για ακόμη μια φορά στις εκλογές που έρχονται. Σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί, το τίμημα για αυτή την πολιτική συναλλαγή θα το πληρώσουν άνθρωποι, και πολύ φοβάμαι θα το πληρώσουν με τη ζωή τους κάποιοι απ’ αυτούς!

Σας είναι όμως παντελώς αδιάφορο, η πολιτική αναλγησία έχει γινει η δεύτερη σας φύση. Πλέον δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από σας παρά μόνο το πότε θα αποχωρήσετε μπας και καταφέρουμε να μαζέψουμε τα συντρίμμια που θα έχετε αφήσει.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης