Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣWHAT TO WATCHΚαιρός να σταματήσετε να αγνοείτε το Workin’ Moms του Netflix

Καιρός να σταματήσετε να αγνοείτε το Workin’ Moms του Netflix

Η τολμηρή, αυθάδικη και επώδυνα εύστοχη κωμική σειρά της Catherine Reitman είναι το  καλύτερα κρυμμένο μυστικό της πλατφόρμας… σε κοινή θέα

Το Workin’ Moms ξεκινάει με τρεις γυμνόστηθες γυναίκες να κάθονται οκλαδόν και να σχολιάζουν με ωμή αλλά χιουμοριστική γλώσσα πως έγιναν τα βυζιά τους μετά τη γέννα και τον θηλασμό. Στη συνέχεια το πλάνο ανοίγει και διαπιστώνουμε πως οι γυναίκες είναι μέρος ενός μαμαδογκρουπ και οι τρεις τους είναι οι μοναδικές γυμνόστηθες!

Από την πρώτη κιόλας σκηνή είναι εμφανείς οι προθέσεις αυτής της τολμηρής, αυθάδικης και επώδυνα εύστοχης κωμικής σειράς που δεν μοιάζει με κανένα άλλο οικογενειακό sitcom γιατί πολύ απλά δεν είναι αμερικανική αλλά καναδική παραγωγή και μάλιστα όχι του Netflix (που έχει τη διεθνή διανομή) αλλά του CBC, δηλαδή της καναδικής δημόσιας τηλεόρασης (σκεφτείτε σειρά του ΡΙΚ να ξεκινάει με τη σκηνή που περιγράφω στην αρχή – ναι, ξέρω, ούτε σε άλλα 60 χρόνια).

Δημιούργημα της Catherine Reitman (κόρη του αείμνηστου Ivan των θρυλικών Ghostbusters και αδελφή του Jason σκηνοθέτη του Ghostbusters: Afterlife, γι’ αυτό και το σύντομο πέρασμα του Dan Aykroyd) η οποία είναι παραγωγός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστεί ως μία από τις τρεις κεντρικές ηρωίδες, σύγχρονες μαμάδες που ακροβατούν καθημερινά ανάμεσα σε απαιτητικές δουλειές (η Reitman είναι ανερχόμενη δύναμη στη διαφήμιση, η άπαιχτη Dani Kind είναι ψυχολόγος και η Juno Rinaldi μεσίτρια), διαρκώς διευρύνουσες (ή φθίνουσες) οικογένειες και ταραχώδεις διαπροσωπικές σχέσεις όλων των ειδών. Γύρω τους διάφοροι περιφερειακοί χαρακτήρες (σύζυγοι, γκόμενοι, ερωμένες, πρώην, αφεντικά, γονείς, φίλοι) με διάφορες βαθμίδες ενδιαφέροντος – κάποιοι απλά χρησιμεύουν για να προχωρήσει κάποιο storyline γι’ αυτό και οι ξαφνικές εξαφανίσεις/επανεμφανίσεις τους.

Όπως προανέφερα, το Workin’ Moms δεν είναι το τυπικό sitcom γύρω από τη μητρότητα. Για την ακρίβεια υπάρχουν στιγμές που νομίζεις πως βλέπεις κάποιο σκοτεινό gritty δράμα, ειδικά όταν ρίχνονται στο μείγμα από απιστίες, αμβλώσεις και οπλοκατοχή μέχρι την παρενόχληση, τον θάνατο ή την προβληματική, υπερσεξουαλική συμπεριφορά της 12χρονης κόρης της ψυχιάτρου. Βασικά στους έξι κύκλους (έχει ανανεωθεί για 7ο που αναμένεται του χρόνου) δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μιας σύγχρονης οικογένειας -όσο σκοτεινή κι αν είναι- που να μην αξιοποιηθεί όχι μόνο ως κωμικό υλικό (είναι άλλωστε κωμωδία) αλλά και ως καυστικό σχόλιο για κάθε σχεδόν κοινωνικό/ανθρώπινο ζήτημα εκεί έξω. Και το καλύτερο; Το κάνει χωρίς διδακτισμούς, woke κηρύγματα ή εμετικές δόσεις πολιτικής ορθότητας. Το χιούμορ είναι θρασύ, αγενές, προκλητικό, ενίοτε βάναυσο και μισανθρωπικό αλλά βρίσκει πάντα τον στόχο του ακόμα κι αν ο τελευταίος είναι κάτι (ή κάποιος) που δεν το περιμένεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι Workin’ Mom για να ταυτιστείς με τη σειρά που βασίζεται σε πολλά προσωπικά βιώματα της δημιουργού της (ο Philip Sternberg που υποδύεται τον σύζυγό της είναι και ο άντρας της στην αληθινή ζωή). Προσωπικά απέχω έτη φωτός απ’ το target group (γι’ αυτό ίσως λαμβάνω λοξές ματιές από το διπλανό ελλειπτικό στο γυμναστήριο) όμως πιστέψτε με, το να ταυτιστείς σίγουρα είναι ένα επιπρόσθετο bonus αλλά όχι προϋπόθεση για να απολαύσεις ωμό, απενοχοποιημένο χιούμορ συσκευασμένο σε πειστικές και απόλυτα relatable καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Ξεκινήστε το για να δείτε τι χάνατε τόσο καιρό που ο αλγόριθμος του Netflix ξεσκίστηκε να το προτείνει κι εσείς το αγνοούσατε…

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης