Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPIST4 + 1 χρυσές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα κεράσια ολόφρεσκα για...

4 + 1 χρυσές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα κεράσια ολόφρεσκα για καιρό

Τα κεράσια είναι πεντανόστιμα, ενώ μπορούν κάλλιστα να καλύψουν την ανάγκη μας για επιδόρπιο ή να συμπληρώσουν το πρωινό γιαούρτι μας. Πέρα όμως από την απίθανη γεύση τους, τα κεράσια επιφυλάσσουν και ένα σωρό οφέλη για τον οργανισμό μας, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και μελατονίνη.

Η εποχή των κερασιών είναι φευγαλέα και η καλύτερη στιγμή τους είναι το καλοκαίρι. Ακόμα και τότε όμως, έχει σημασία να τα διατηρήσουμε σωστά, προκειμένου να μην στερηθούμε τίποτα, ούτε από τη γεύση αλλά ούτε και από τα θρεπτικά συστατικά τους.

Προτού τα βάλουμε στο ψυγείο, έχει σημασία να ακολουθήσουμε ορισμένα απλά βήματα, προκειμένου τα κεράσια μας να παραμείνουν ολόφρεσκα για όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες.

Δεν πλένουμε τα κεράσια πριν τα βάλουμε στο ψυγείο

Σε ό,τι αφορά την αποθήκευση των κερασιών, η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους, επομένως καλύτερα να τα πλύνουμε ακριβώς τη στιγμή που επιθυμούμε να τα φάμε. Οποιαδήποτε περίσσεια νερού απειλεί να κάνει τα κεράσια να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Δεν αφαιρούμε τα κοτσάνια

Αν τα κεράσια μας έχουν κοτσάνια, τα αφήνουμε. Η αφαίρεση των μίσχων εκθέτει τα κεράσια σε πρόσθετη υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή αλλοίωση της γεύσης και της υφής.

Αφαιρούμε τα κεράσια που έχουν χαλάσει

Όταν ένα κεράσι χαλάσει, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την παρτίδα. Για αυτόν τον λόγο, καλύτερα να πετάμε όσα κεράσια μας φαίνονται μαλακά και μαυρισμένα.

Πώς αποθηκεύουμε τα κεράσια

Όσον αφορά την αποθήκευση των κερασιών, όσο πιο ψυχρό είναι το περιβάλλον, τόσο το καλύτερο για τη γεύση και τη φρεσκάδα τους. Επομένως καταλαβαίνουμε πως το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για να διατηρήσουμε τα κεράσια μας.

Αν και θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε και εκτός ψυγείου, αυτό συνίσταται κυρίως στην περίπτωση που σκοπεύουμε να τα φάμε μέσα σε λίγες ώρες.

Μέσα στο ψυγείο, βάζουμε τα κεράσια σε ένα ευρύχωρο μπολ, ώστε να μην πιέζονται μεταξύ τους και δεν κλείνουμε με το καπάκι, καθώς χρειάζονται αέρα.

Μια πλαστική σακούλα μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά για την αποθήκευση των κερασιών, αρκεί να της κάνουμε μερικές τρύπες, ώστε να παίρνουν αέρα τα κεράσια.

Πώς θα καταψύξουμε τα κεράσια

Βάζοντας τα κεράσια στην κατάψυξη παρατείνουμε τη διάρκεια της ζωής τους. Προτού όμως τα τοποθετήσουμε μέσα στην κατάψυξη, τα ξεπλένουμε καλά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και αφαιρούμε τα κοτσάνια.

Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για περίπου δύο ώρες. Αφήνοντας αποστάσεις ανάμεσα στα κεράσια διασφαλίζουμε ότι δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Μόλις παγώσουν τα κεράσια, τα τοποθετούμε σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα σιλικόνης ή σε ένα αεροστεγές δοχείο. Φροντίζουμε να βάλουμε επάνω στην σακούλα ετικέτα, ώστε να γνωρίζουμε πότε έγινε η ψύξη.

Τα κεράσια διατηρούνται στην κατάψυξη για περίπου ένα χρόνο. Επομένως, αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα για να απολαμβάνουμε τη δροσιστική γεύση τους όλες τις εποχές του χρόνου όχι μόνο το καλοκαίρι.

Πηγήhuffpost

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης