Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPISTΔιεθνής διάκριση για την ογκοπλαστικό χειρουργό Γεωργία Κουλέρμου

Διεθνής διάκριση για την ογκοπλαστικό χειρουργό Γεωργία Κουλέρμου

Η ογκοπλαστικός χειρούργος, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου διακρίθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Μαστού 2022, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε την Δευτέρα στα ΜΜΕ αναφέρε ότι ότι η Δρ. Κουλέρμου βραβεύθηκε για μια δική της τεχνική, με την ονομασία “Triple Flap”, η οποία συνδυάζει την ανόρθωση του μαστού και τη μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής.

Η τεχνική αυτή χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος, αναφέρει το δελτίο Τύπου, αφού μπορεί να καλύψει αδυναμίες άλλων τεχνικών στη χειρουργική των μεγάλων και πτωτικών μαστών. Ειδικότερα, η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που πρέπει να διατηρηθεί η θηλή σε μια μαστεκτομή, όπου ο μαστός είναι χαλαρός, πτωτικός ή η γυναίκα έχει πολύ μεγάλο στήθος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, για πρώτη φορά στη παγκόσμια βιβλιογραφία παρουσιάζεται το επίτευγμα αυτό, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οποιαδήποτε τεχνική που να μπορεί να διατηρήσει τη θηλή, σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Περιέγραψα τη βραβευθείσα τεχνική πριν από περίπου 6 χρόνια και την έχω δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά», ανέφερε η Δρ. Κουλέρμου, η οποία πρόσθεσε ότι η επέμβαση αυτή μειώνει τις επιπλοκές και ταυτόχρονα δίνει στη μαστεκτομή εικόνα αισθητικής ανόρθωσης του μαστού.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης