Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPISTΓιατί το περπάτημα είναι το κορυφαίο είδος άσκησης

Γιατί το περπάτημα είναι το κορυφαίο είδος άσκησης

Το περπάτημα είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε χωρίς εξοπλισμό και έξοδα, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Μόλις έντεκα λεπτά περίπατου την ημέρα μας εξασφαλίζουν επιπλέον χρόνια ζωής.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA αποδεικνύει ότι περίπου 7.000 βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 50% με 70%.

Γιατί το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση

To τακτικό περπάτημα υπόσχεται να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού, υπέρτασης και διαβήτη. Ακόμη, πέρα από μια ευεργετική μορφή αεροβικής άσκησης, το περπάτημα θεωρείται εξίσου ωφέλιμο για την τόνωση της ψυχικής μας υγείας, καθώς συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους, στη βελτίωση της διάθεσης και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις νέες μαμάδες το περπάτημα με το μωρό στο καρότσι ευνοεί τη σχέση μητέρας-παιδιού και συμβάλλει στη δημιουργία μιας υγιούς ρουτίνας τόσο για τη μαμά, όσο και για το μωράκι.

Ακόμη αρκετοί άνθρωποι που υπέφεραν από κατάθλιψη έχουν εντάξει το περπάτημα στην καθημερινότητά τους, κρίνοντας πως τους βοηθά ουσιαστικά στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από τα κατάλοιπα της εν λόγω ψυχικής πάθησης.

Και πράγματι το να περπατάμε έξω κάτω από τον λαμπερό ήλιο ή στο ηλιοβασίλεμα μας προσφέρει έναν σκοπό, ένα κίνητρο ώστε να πάψουμε να μένουμε κολλημένοι στο σπίτι, εγκλωβισμένοι στους τέσσερις τοίχους μαζί με τις πιο μαύρες σκέψεις μας.

Απαραίτητα βήματα προτού βγούμε για περίπατο

Χαράζουμε την πορεία μας

Επιλέγουμε μια ασφαλή διαδρομή χωρίς ανώμαλο έδαφος ή λακκούβες. Εάν ο καιρός είναι κακός, μπορούμε να βγούμε βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε κάποιο κλειστό στάδιο ανοιχτό για το κοινό.

Προετοιμάζουμε το σώμα μας

Πριν βγούμε για περπάτημα κάνουμε το ζέσταμά μας και τελειώνοντας δεν ξεχνάμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στις διατάσεις μας.

Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους

To ιδανικό είναι να περπάτημα μισή ώρα την ημέρα. Ωστόσο από το να μην βγούμε καθόλου, ακόμα και δέκα λεπτά είναι μια χαρά.

Επιλέγουμε το σωστό ντύσιμο

Επενδύουμε σε ένα ζευγάρι βολικά αθλητικά παπούτσια και φαρδιά άνετα ρούχα από υφάσματα που απομακρύνουν την υγρασία. Αν βγούμε πρωί η μεσημέρι (που καλύτερα να το αποφύγουμε) φυσικά φοράμε αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

(Με πληροφορίες από Yahoo) .

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης