Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPISTΗ μοναξιά σχετίζεται με τη διατροφή και την καθιστική ζωή

Η μοναξιά σχετίζεται με τη διατροφή και την καθιστική ζωή

Η μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των περισσότερων πρωτοετών φοιτητών, μπορεί να αυξήσει τα αισθήματα μοναξιάς, τα οποία έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία στους φοιτητές, σύμφωνα με το National College Health Assessment.

Επιπλέον, έρευνα του 2021 ανέφερε ότι το 44% των φοιτητών κολεγίου των ΗΠΑ περιέγραψε το βάρος τους ως περισσότερο από το κανονικό, δηλαδή ότι είναι είτε στην κατηγορία υπέρβαρων είτε παχύσαρκων. 

Αν και η μοναξιά έχει συνδεθεί με το ανθυγιεινό βάρος και τη σωματική αδράνεια, υπάρχει έλλειψη έρευνας σχετικά με τις διατροφικές συμπεριφορές σε φοιτητές και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην παχυσαρκία σε φοιτητές, όπως αναφέρει το News Medical.

Με δεδομένα από τη μελέτη κοόρτης Mason: Health Starts Here, Δρ Li Jiang, διατροφολόγος, διαπίστωσε ότι η μοναξιά σχετιζόταν με την αλλοιωμένη ποιότητα διατροφής και τη σωματική αδράνεια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ως μέρος της μεταπτυχιακής διατριβής του Jiang και ο πρόεδρος του τμήματος Διατροφής και Σπουδών Τροφίμων Mason, Lawrence J. Cheskin, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Lilian de Jonge, το πρώην μέλος της σχολής Cara Frankenfeld και ο πρώην μεταδιδακτορικός συνεργάτης Ziaul H. Rana συνέβαλαν επίσης στο έργο.

Limassol Today - φαγητο διατροφη διαιτα φαι διαιτολογος διατροφολογια τροφη διαιτολογος 4

Η καθιστική συμπεριφορά (19,2%) και η χαμηλή ενεργητικότητα (53,8%) ήταν πιο συχνά φαινόμενα σε φοιτητές που ανέφεραν ισχυρό αίσθημα μοναξιάς (εύρος βαθμολογίας 4–6 και 7–9) από αυτούς που ανέφεραν λιγότερο ισχυρό (βαθμολογία 10-12). Οι φοιτητές που ανέφεραν περισσότερη μοναξιά ακολουθούσαν δίαιτες υψηλότερες σε λιπαρά από εκείνους που ανέφεραν λιγότερη μοναξιά.

Οι παρεμβάσεις για τη μείωση της μοναξιάς μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην προαγωγή της υγείας σε αυτόν τον πληθυσμό. Αυτά τα δεδομένα συμβαδίζουν με άλλα αρχικά ευρήματα από τη μελέτη Health Starts Here ότι οι φοιτητές δεν πληρούν τις υγιεινές διατροφικές οδηγίες ή δεν έχουν αρκετή σωματική δραστηριότητα», δήλωσε ο Lawrence J. Cheskin.

Η μελέτη μας υποστηρίζει μια πιθανή ανάγκη για περαιτέρω έρευνα για την κατανόηση της ανθυγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς και της σωματικής δραστηριότητας που μπορεί να σχετίζεται με τη μοναξιά, ένα συναίσθημα που επηρεάζει πολλούς φοιτητές», καταλήγει ο Jiang.

Limassol Today - φαγητο διατροφη διαιτα φαι διαιτολογος διατροφολογια τροφη διαιτολογος
Πηγήygeiawatch

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης