Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPISTΝομίζεις ότι δεν πέρασες ποτέ Covid; Ξανασκέψου το

Νομίζεις ότι δεν πέρασες ποτέ Covid; Ξανασκέψου το

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό, λένε οι επιδημιολόγοι του εξωτερικού, ακόμα κι αν κάποιοι δεν το συνειδητοποιούν. Ειδικά γιατροί και νοσηλευτές που πέρασαν χρόνο κι επαφή διασωληνώνοντας κόσμο το πέρασαν ακόμα και αν δεν εξέφρασαν ποτέ θετικότητα και συμπτώματα.

«Είναι πιθανώς ένας συνδυασμός του να είσαι προσεκτικός, ίσως να είσαι ευλογημένος με ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά μπορεί να είναι και απλά τύχη», αναφέρουν διάφοροι αναισθησιολόγοι.

Limassol Today - Topimage

Οι γενετιστές και οι ανοσολόγοι μελετούν παράγοντες που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους ανθρώπους από μόλυνση και μαθαίνουν γιατί ορισμένοι έχουν προδιάθεση για πιο σοβαρή νόσο Covid-19. Για πολλούς, η εξήγηση είναι πιθανόν το ότι στην πραγματικότητα έχουν μολυνθεί από τον ιό κάποια στιγμή χωρίς να το καταλάβουν. Περίπου το 40% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο στο Journal of the American Medical Association.

Limassol Today - Shutterstock 1680784036 H2

Πάνω από δύο χρόνια μετά την πανδημία, οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιθανότατα έχουν μολυνθεί από τον ιό τουλάχιστον μία φορά, είπαν οι επιδημιολόγοι. Περίπου το 58% των ανθρώπων στις ΗΠΑ για παράδειγμα, είχαν προσβληθεί από τον Covid-19 μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτιμούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Από τότε, ένα επίμονο κύμα που οδηγείται από παρακλάδια της παραλλαγής Omicron διατηρεί τα κρούσματα στις ΗΠΑ πάνω από 100.000 για εβδομάδες.
Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν έχουν αρρωστήσει ή δεν έχουν βγει θετικοί στον Covid-19.

Limassol Today - Art In Digital Form By Jessica Johnson

Περίπου το 90% των ανθρώπων που κολλούν Covid-19 παράγουν αντισώματα που μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα τους, δηλώνουν παθολόγοι και γιατροί εργαστηριακής γενετικής. Αυτό αφήνει το ένα δέκατο των ανθρώπων των οποίων οι προηγούμενες λοιμώξεις είναι πιο δύσκολο να επιβεβαιωθούν έξω. «Υπάρχει πιθανώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εκεί έξω που προσβλήθηκαν από Covid και δεν δημιούργησαν αντισώματα».

Limassol Today -  45541922 45f3 11eb 9f81 Cc8810486b90

Τα περισσότερα τεστ δεν μπορούν να διακρίνουν τα αντισώματα από τη μόλυνση σε σχέση με αυτά που δημιουργούνται από τον εμβολιασμό. Επειδή τα τρέχοντα εμβόλια Covid-19 στοχεύουν την πρωτεΐνη ακίδας του ιού, χρησιμοποιώντας μια δοκιμή που αναζητά αντισώματα που στοχεύουν μια διαφορετική πρωτεΐνη, που ονομάζεται νουκλεοκαψίδιο, μπορεί να διακρίνει μια προηγούμενη μόλυνση.

Limassol Today - 5ea12fbaa3105d502da0dab9

Πολλοί βιολόγοι αποθαρρύνουν τις δοκιμές αντισωμάτων σε πολλές περιπτώσεις, εν μέρει επειδή δείχνουν μόνο ότι ένα άτομο έχει μολυνθεί ή εμβολιαστεί, όχι πόση προστασία μπορεί να παρέχουν τα αντισώματα. Οι ερευνητές μελετούν παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν τον ιό να μολύνει ορισμένους ανθρώπους ή που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο ανταποκρίνεται στον ιό. «Υπάρχουν άτομα που μολύνονται και δεν έχουν συμπτώματα και υπάρχουν άλλοι που έχουν παράγοντες κινδύνου που τους καθιστούν πολύ πιο ευάλωτους», δηλώνουν κλινικοί γενετιστές και μέλη μιας ομάδας επιστημόνων που βρήκαν έναν γενετικό δείκτη που μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους πιο ευάλωτους στον Covid-19.

Limassol Today - 11635629 030922 Kabc Unmasked Covid

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης