Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPISTΣημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία για παιδιάτρους, λειτουργούς υγείας και γονείς

Σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία για παιδιάτρους, λειτουργούς υγείας και γονείς

Προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία αξιοποιώντας τη μέθοδο της «ιατρικής μαγειρικής»

Σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Dr.PEDChef – “Handson nutrition training for pediatric primary health care practitioners: A novel combination of culinary and applied nutritional education to promote healthy eating habits in childhood”. Στόχος του προγράμματος, στο οποίο το Center for Social Innovation συμμετέχει ως εταίρος από την Κύπρο, είναι η αξιοποίηση μιας νέας εκπαιδευτικής προσέγγισης, η οποία συνδυάζει την εφαρμοσμένη διαιτολογία με την ιατρική μαγειρική και τη γαστρονομία.

Limassol Today - Kid Eating

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία, η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα και τα ερευνητικά δεδομένα του ευρωπαϊκού προγράμματος Dr.PED-Chef παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας, που διοργάνωσε το Center for Social Innovation, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιάτρους και λοιπούς λειτουργούς υγείας (π.χ. νοσηλευτές παιδιατρικών κλινικών, και γονείς με στόχο την προώθηση της ιατρικής μαγειρικής στην κοινότητα.

Μέσα από μία πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης και αξιοποιώντας μία καινοτόμο και άκρως βιωματική εκπαιδευτική πρόταση, το Dr.PED-Chef παρέχει στον επαγγελματία υγείας γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στην οικογένεια.

Limassol Today - Kid Eating 3

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση περιλαμβάνει έξι μαθήματα, καλύπτοντας τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Βασικές αρχές υγιεινής διατροφής, Πρόσφατες οδηγίες και συστάσεις για τη διατροφή και την πρόληψη της παχυσαρκίας στην παιδική και εφηβική ηλικία,  Τεχνικές επικοινωνίας και αρχές διατροφικής συμβουλευτικής και αλλαγής συμπεριφοράς, Ιατρική Μαγειρική.

Η κοινοπραξία του προγράμματος έχει αναπτύξει επιπλέον έναν «Οδηγό για Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» που προσφέρει κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αναπαραγωγή αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος, αξιοποιώντας τις μεθόδους και τα εργαλεία του Dr.PED-Chef.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα και ο Οδηγός είναι διαθέσιμα δωρεάν σε έξι γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά,  ιταλικά, ισπανικά, νορβηγικά και τούρκικα).

Limassol Today - Kid Eating 4

Συνοπτικές πληροφορίες

To Dr. PED-Chef  – “Hands-on nutrition training for pediatric primary health care practitioners: A novel combination of culinary and applied nutritional education to promote healthy eating habits in childhood” είναι ένα τριετές έργο (1/12/2019 – 30/11/2022) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Norwegian University of Science and Technology από τη Νορβηγία. Επιπλέον, στο έργο συμμετέχουν το Ινστιτούτο Prolepsis (Ελλάδα), το University of Navarra (Ισπανία), το Center for Social Innovation LTD (Κύπρος), το Andrology Pediatric and Adolescent Foundation (Ιταλία) και το Gazi University (Τουρκία).

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης