Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗTHE THERAPISTΤο μυστικό συστατικό για άψογη μνήμη και κοφτερή σκέψη

Το μυστικό συστατικό για άψογη μνήμη και κοφτερή σκέψη

Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας συγκεκριμένος τύπος μανιταριών περιέχει μια δραστική ένωση που ενισχύει την ανάπτυξη των νεύρων του εγκεφάλου και ως εκ τούτου ενισχύουν τη μνήμη. Πρόκειται για μια ποικιλία μανιταριών, που ονομάζονται «χαίτη του λιονταριού», αλλά είναι γνωστά και ως «Hericium erinaceus» και χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική στις ασιατικές χώρες εδώ και αιώνες.

«Επιδίωξή μας ήταν να προσδιορίσουμε επιστημονικά την πιθανή επίδρασή των μανιταριών στα εγκεφαλικά κύτταρα», εξηγεί ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Φρέντερικ Μεουνιέρ, καθηγητής με Ph.D. στη νευροβιολογία. «Και πράγματι ο συγκεκριμένος τύπος μανιταριού έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων και στη βελτίωση της μνήμης».

Οι ενώσεις που βρίσκονται στα εν λόγω μανιτάρια, αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος των νεύρων του εγκεφάλου, τα οποία προσαρμόζονται στο περιβάλλον και δημιουργούν διαρκώς νέες συνδέσεις με άλλους νευρώνες.

Επιπλέον, ουσίες που βρέθηκαν στα μανιτάρια, εκτός από τη βελτίωση της μνήμης, συνδέονται και με αντιγηραντικές ιδιότητες. Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι τα συνηθισμένα μανιτάρια έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, που συνδέονται με τη μείωση ιατρικών καταστάσεων όπως ο καρκίνος, η στεφανιαία νόσος, ακόμη και η νόσος του Αλτσχάιμερ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα μανιτάρια πορτσίνι.

Το καλύτερο είναι ότι τα μανιτάρια, είναι ένα απολαυστικό συστατικό, που λειτουργεί υπέροχα σε ένα σωρό συνταγές. Και ως γνωστόν, όλοι μας ενθουσιαζόμαστε όταν πράγματα που απολαμβάνουμε ούτως ή άλλως, όπως τα σταυρόλεξα και το διάβασμα, ή απλώς η βελτίωση του φωτισμού στον χώρο μας, συνδέονται με θετικά θετικά αποτελέσματα στη μνήμη.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης