Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΔαμιανού: Ad Hoc Επιτροπή για θέματα ΕΤΕΚ

Δαμιανού: Ad Hoc Επιτροπή για θέματα ΕΤΕΚ

Για σειρά δράσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθεί ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών το ΕΤΕΚ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Άριστο Δαμιανού να ανακοινώνει ότι μελετάται η σύσταση Ad Hoc Επιτροπής, η οποία να απασχολείται με ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΤΕΚ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΕΤΕΚ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού, είπε ότι μελετάται η δημιουργία υποεπιτροπής η οποία θα έχει αρμοδιότητα να εξετάζει νομοσχέδια και προτάσεις που αφορούν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΤΕΚ.

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε συναντίληψη σε σειρά ζητημάτων που προωθεί το ΕΤΕΚ, σημειώνοντας πως υπάρχει περιεχόμενο, γνώση και επιστημοσύνη, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί από το κράτος. 

Πρόσθεσε πως ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών βρίσκονται νομοσχέδια τα οποία θα εξετάσουν το συντομότερο δυνατόν που άπτονται και των αρμοδιοτήτων του επιμελητηρίου, όπως επίσης και ζητήματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες, όπως μεταξύ άλλων η απόκτηση προσιτής κατοικίας, τα διατηρητέα κτίρια, η ενεργειακή απόδοση κτιρίων καθώς και η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντής είπε ότι έθεσαν στα μέλη της επιτροπής ζητήματα που απασχολούν για χρόνια ευρύτερα την κοινωνία, όπως η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, η αναβάθμιση κτιρίων, η τακτική επιθεώρηση κατοικιών και η απόκτηση οικονομικής κατοικίας.

Ο κ. Κωνσταντής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα έχουν θετικά αποτελέσματα από την εναρκτήρια συνάντηση με τα μέλη της επιτροπής Εσωτερικών.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης