Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

ΛΕΜΕΣΟΣ

Η πόλη της Λεμεσού (Λεμεσός/Limassol) βρίσκεται ανάμεσα στις αρχαίες πόλεις της Αμαθούντας και του Κουρίου. Η πόλη κτίστηκε πιθανότατα μετά την καταστροφή της πόλης της Αμαθούντας το 1191 από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο. περισσότερα
Η Λεμεσός κατοικήθηκε από τα πολύ παλιά χρόνια και τάφοι οι οποίοι βρέθηκαν εκεί χρονολογούνται γύρω στο 2000 π.Χ. ενώ άλλοι γύρω στον 8ο και 4ο αιώνα π.Χ. Τα λιγοστά αρχαία που βρέθηκαν, δείχνουν ότι εκεί υπήρχε ένας μικρός οικισμός, ο οποίος δεν κατάφερε να αναπτυχθεί και να ανθίσει. Οι αρχαίοι συγγραφείς παρ’όλα αυτά δεν αναφέρουν τίποτα για την ίδρυση της πόλης. Σύμφωνα με την Σύνοδο του 451 π.Χ.ο Επίσκοπος της Θεοδοσιαννής καθώς επίσης και οι Επίσκοποι της Αμαθούντας και της Αρσινόης ήταν αυτοί οι οποίοι συνέβαλαν στην ίδρυση της πόλης της Λεμεσού. Η πόλη ήταν γνωστή ως Νέμεσσος τον 10ο αιώνα και ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος αναφέρεται στην πόλη με αυτό το όνομα. Η ιστορίας της πόλης είναι κυρίως γνωστή από τα γεγονότα του 1191 μ.Χ. τα οποία σηματοδότησαν το τέλος της Βυζαντινής Κυριαρχίας στην Κύπρο. Η αύξηση του ρυθμού γεννήσεων στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου (1878 – 1960 ) ήταν 70%. Ο αριθμός των κατοίκων το 1881 ήταν 6.131 ενώ το 1960 ανέβηκε στους 43.593. Ο αριθμός των Ελλήνων υπολογιζόταν περίπου στους 37.478 ενώ οι Τούρκοι ήταν περίπου γύρω στους 6.115 Οι κάτοικοι της Λεμεσού ασχολούνταν με το κρασί και τις βιομηχανίες κεραμικών, καθώς επίσης με το εμπόριο και τον τουρισμό. Οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της πόλης μεταφέρθηκαν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου το 1975 εξαιτίας της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Αντίστοιχα πολλοί Ελληνοκύπριοι εγκαταστάθηκαν στη Λεμεσό αφού εκδιώχθηκαν από το βόρειο κομμάτι της Κύπρου. Η πόλη της Λεμεσού αναπτύχθηκε όταν η Αμμόχωστος, μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές περιοχές της Κύπρου καταλήφθηκε από τα τουρκικά στρατεύματα. Πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολυάριθμα κέντρα διασκέδασης κτίστηκαν και έτσι η πόλη έγινε σύντομα ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου και τουρισμού.

Frequently Asked Questions

1. Πού μπορώ να βρώ αφιερώματα για την Λεμεσό;
Το Limassol Today περιλαμβάνει στήλη αφιερωμένη στη Λεμεσό αλλά και Throwback στην παλιά Λεμεσό στην κατηγορία Journal.

2. Είναι η Λεμεσός το κύριο πεδίο για ειδήσεις του Limassol Today;
Οι ειδήσεις Λεμεσός είναι εκείνο που μας απασχολεί περισσότερο.

3. Υπάρχουν Λεμεσιανές ομάδες στην Κατηγορία Λεμεσός;
Ναι, ασχολούμαστε και με αθλητικα νεα και ειδήσεις που αφορούν τη Λεμεσό.

4. Ασχολείστε με τα ακίνητα, τα ενοίκια, τα διαμερίσματα, τα σπίτια, την οικονομία, τις επιχειρήσεις στη Λεμεσό;
Ναι, ασχολούμαστε με όσα νεα απασχολούν τους Λεμεσιανούς.

Powered by copy shop

ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣ

Ξεκινά πρόβες η φιλαρμονική Ύψωνα καθώς και μαθήματα πνευστών και κρουστών

Ο Δήμος Ύψωνα ενημερώνει ότι οι πρόβες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ύψωνα ξεκινούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα και τα μαθήματα πνευστών και κρουστών οργάνων την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

ΤΕΠΑΚ: Εορταστική εκδήλωση για τα 10χρονα του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Υγείας, Δρος Πόπης Κανάρη, η οποία θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ήταν το BEONIX festival το πιο extravagant event που έγινε ποτέ στη Λεμεσό;

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, 22-24 Σεπτεμβρίου, η ΒΕΟΝΙΧ πραγματοποίησε ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη Λεμεσό με τεράστια επιτυχία. Βέβαια, το να το ονομάσει κανείς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, μπορεί μόνο να μειώσει τη διοργάνωση.

Θρησκεία, Θρησκευτική Κληρονομιά και η Σχέση τους με τον Τουρισμό και την αειφορία

Ένα φόρουμ όπου κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού θα συζητήσουν θέματα για τη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού και τη συνεισφορά  του στη συμφιλίωση και ειρήνη καθώς και θέματα της θρησκείας ως εργαλείου για προώθηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

Μεγάλη προσέλευση στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασιλη Δημητριάδη στη Λεμεσό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό η παρουσίαση του βιβλίου του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, με τίτλο, "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΖΑΖ!" Στις 26 Σεπτέμβρη 2023 η ώρα 19:00 στο...

ΛΕΜΕΣΙΑ 2023: Οι κλειστοί χώροι στάθμευσης την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Ο Δήμος απολογείται για την ταλαιπωρία που τυχόν θα υπάρξει και ζητά την κατανόηση του κοινού.

SET OFF: Το Street party στο κέντρο της Λεμεσού που δεν πρέπει να χάσεις!

Με ένα μεγάλο street party επί της Αγίου Ανδρέου και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης στη Βασιλείου Μακεδόνος, ο Θεόδοτος Θεοδότου ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Off Set, προσδοκά να φέρει ανθρώπους από τη Λεμεσό, στο κέντρο της πόλης και να ενώσουν δυνάμεις για ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού «Υπάρχω», ο οποίος στηρίζει άτομα με αναπηρίες. #streetparty

Τεράστια επιτυχία το Limassol Motion για ακόμη μια φορά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 - 17 Σεπτεμβρίου 2023 το Limassol Motion στην Μαρίνα Λεμεσού

Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας: «Πρόληψη και Υγεία Παιδιών σε ένα Μεταβαλλόμενο Περιβάλλον»

Η Ημερίδα, τελεί υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Υγείας, Δρος Πόπης Κανάρη

Was BEONIX FESTIVAL once in a lifetime experience for Limassol?

September 22-24, BEONIX held an electronic music festival in Limassol with huge success. Of course, calling it an electronic music festival can only diminish the event.

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ΤΕΠΑΚ για την ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων του Τμ. Πολυμέσων

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών του ΕΤΕΚ.

Υπ. Εσωτερικών: Θα γίνουν οι 600 προσιτές κατοικίες στη Λεμεσό – Ανακοινώσεις σύντομα

Θα ανακοινώσει εντός των επόμενων εβδομάδων, το Υπουργείο Εσωτερικών πώς θα γίνει η ανέγερση 600 προσιτών κατοικιών στη Λεμεσό

Αλαλούμ στην επ. Εσωτερικών και στον… αέρα τα 600 προσιτά διαμερίσματα στη Λεμεσό

Την τελική απάντηση του υπουργείου Oικονομικών αναμένει το υπ. Εσωτερικών και ο Δήμος Λεμεσού για τις προσιτές στέγες.

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Φύλας ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής

Στην μετατροπή της συνοικία τους σε Δημοτικό Διαμέρισμα στα πλαίσια της Μεταρρύθμισης τη Τοπική Αυτοδιοίκησης, αναζητούν οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας, την επίλυση των σοβαρών κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια.

ΣΑΛΑ: Άρχισαν να αποστέλλονται οι λογαριασμοί των αποχετευτικών τελών

Τελευταία ημερομηνία πληρωμής είναι η 1η  Δεκεμβρίου 2023. 

Δημοφιλή

Τελευταία Νέα