Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

ΧΟΡΟΣ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Υποβολή αιτήσεων μεταξύ 9 του Μάη και 3 του Ιούνη. Ένας χορογραφικός θεσμός που κάθε χρόνο αποσκοπή στην δημιουργία ορατότητας και στον πειραματισμό νέων έργων σύγχρονης χορογραφίας!

SPIRIT

Μια ταινία χορού ντοκουμέντο, μια διαδραστική επί σκηνής έκθεση και ένα μικρό βιβλίο της διαδικασίας πίσω από τον τετράωρο μαραθώνιο χορού που είδαμε στις οθόνες μας στην πανδημία. Μια ιδέα της Ελεάνας Αλεξάνδρου.

Δωρεάν εργαστήρια στην Στέγη Χορού Λεμεσού / Moving The New 2022

Οι τρεις καλλιτέχν@ του προγράμματος φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης Moving the New 2022, ανοίγουν την πρακτική τους στο κοινό και μοιράζονται την έρευνα και την μεθοδολογία τους μέσα από μία σειρά δωρεάν εργαστηρίων.
00:01:33

Land of Darkness / Land of Light

Μια εκρηκτική συνάντηση σύγχρονου χορού με την κλασσική μουσική, για τα 25 χρόνια "Ασώματες Δυνάμεις" με την καταξιωμένη χορογράφο Μάχη Δημητριάδου.

Οι νικητές του 15ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού

Ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις 2 και 3 Απριλίου 2022, στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στη Λεμεσό τον 15ον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού.

Η πορεία του χορού στην Κύπρο

Μια συζήτηση με έμφαση στο δυναμικό, τις αμοιβές, τα προγράμματα, τα ποσά επιχορηγήσεων (ο χορός λαμβάνει το μικρότερο ποσοστό των Πολιτιστικών Υπηρεσιών) καθώς κι άλλες δυσχέρειες, αλλά ταυτόχρονα και τις μεγάλες προοπτικές τους χορού.

Άνθη Κέττηρου: Ο χορός θεωρείται η μητέρα των τεχνών (συνέντευξη)

Αυτό στο οποίο υστερεί η Κύπρος δεν είναι οι καλλιτέχνες της, αλλά τα μέσα στήριξής τους.  είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να ξαναπαρουσιάσω το έργο μου, σε καινούριο κοινό, σε άλλη πόλη και σε ένα θέατρο όπως το Rialto.

‘Ηβη Χατζηβασιλείου & Κατερίνα Τυλληρίδου για τον χορό (VIDEO)

🎬 Στο στούντιο δύο από τις ταλαντούχες χορεύτριες που συμμετέχουν στο Showcase Χορογραφίας Κύπρου. Μιλούν για την κουλτούρα αντιμετώπισης του χορού καθώς και το πως, το Ριάλτο είναι δείγμα διάχυσης φωτός στον πολιτισμό της Κύπρου ολόκληρης.

Moving The New: Choreographic Lab με Matteo Fargion, Ελεάνα Αλεξάνδρου & Ροδιά Βόμβολου

Το εργαστήριο προτείνει μια  ερευνητική πλατφόρμα στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πρακτικές μεταξύ τους και με τους μέντορες,  προσεγγίζοντας ταυτόχρονα νέες μεθοδολογίες.

Performing Biography – The stand up way: Σειρά εργαστηρίων με την Λία Χαράκη στην Στέγη Χορού Λεμεσού

Τα εργαστήρια επικεντρώνονται στο πώς η αυτοβιογραφία και οι προσωπικές ιστορίες μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικές πηγές υλικού για τη σκηνή και είναι εμπνευσμένο κυρίως από τις αρχές της stand-up comedy αλλά και τη μέθοδο της Λίας 'Life map'

Career toolkit

Η Στέγη Χορού Λεμεσού ανακοινώνει σειρά εργαστηρίων για επαγγελματική ανάπτυξη για καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών με την Νατάσα Γεωργίου!

Moving The New 2022

Ανοιχτό κάλεσμα από την Στέγη Χορού Λεμεσού για το πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Ανάπτυξης Moving The New 2022 Η Στέγη Χορού Λεμεσού ανακοινώνει το πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανάπτυξης...

Landscape

Μετά τις παραστάσεις "MAINSTAGE" και "WISH", οι οποίες παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα (Στέγη Ωνάση) και την Κύπρο (Θέατρο Ριάλτο, Showcase Χορογραφίας Κύπρου και Διεθνές Φεστιβάλ...

ANON Dance Film της Σουζάνας Φιαλά

στο Θέατρο Ριάλτο στις 28 Δεκεμβρίου Η καλλιτέχνης Σουζάνα Φιαλά παρουσιάζει το τελευταίο της projectπου αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη, το dance-film ANON και το digital...

Το Dance House Limassol δεν συνεχίζει δραστηριότητες, λόγω νέων μέτρων

Το διοικητικό συμβούλιο και οι λειτουργοί της Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού δηλώνουν ρητά την διαφωνία τους σχετικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για...

Δημοφιλή

Τελευταία Νέα