Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΑΡΧΙΚΗCULTUREΓΡΑΜΜΑΤΑ

Παρουσίαση μυθιστορήματος Χρίστου Χατζήπαπα «Καλύτερα να μην συναντίομασταν» στο ΤΕΠΑΚ

Οι εκδόσεις Γκοβόστη, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Χρίστου Χατζήπαπα «Καλύτερα να μην συναντιόμασταν».

Γράφει ο Κενεβέζος για τον Μιχάλη Πιερή

Άρθρο Πρέσβη ΚΔ στην Αθήνα αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη Πιερή

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Νεοφύτου στο Στέκι

Πολιτικές δολοφονίες που σημάδευσαν τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας και ένας προοδευτικά αναπτυσσόμενος διάλογος μεταξύ ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου που οδηγεί στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει τελικά η Κύπρος;

Το δώρο της σχέσης – Ένα βιβλίο που χρειάζεσαι όπωσδηποτε (παρουσίαση στο Ξυδάδικο)

Όπως είπε κι ένας φίλος "ΣΧΕΤΙΣΟΥ ΡΕ, ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ!" 🙂 Και γι αυτό συζητάμε στις 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 7.00, στο Το Παλιό Ξυδαδικο, στη Λεμεσό με τους Marina Armefti, Vaggelis Gettos, Ανθή Ερμογένους, Marina Katsari και Sandri Constantinou.

Βγάζει τα απομνημονεύματα του ο πρίγκηπας Χάρι

Με τίτλο «Ο κληρονόμος και ο εφεδρικός» το βιβλίο που θα βγάλει ο πρίγκηπας Χάρι για το οποίο ήδη έλαβε προκαταβολή 20 εκατ.

«ΠΤΗΣΗ CY284» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου στη Λεμεσό

Το ομολογουμένως πολύ πετυχημένο βιβλίο του για την πτήση που συντάραξε την ιστορία, παρουσιάζει στη Λεμεσό ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος

Γλώσσα απ’ άλλους τόπους

Το Βιβλιοτρόπιο ολοκληρώνει τις «Τοπογραφίες», προσκαλώντας τους συγγραφείς Σωτήρη Δημητρίου και Αντώνη Γεωργίου με την ακαδημαϊκό Δήμητρα Δημητρίου σε μια συζήτηση με θέμα τη σχέση γλώσσας και τόπου και την αλληλεπίδραση τους στη λογοτεχνία.

«Περσέπολις» & «Κεντήματα»: Τα εμβληματικά κόμικς της Ιρανής Μαργιάν Σατραπί

Μέσα από τα δημοφιλή κόμικς της η Μαργιάν Σατραπί έδωσε ένα από τα πιο αιχμηρά σχόλια για το ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς και τη θέση της γυναίκας σε αυτό.

Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Annie Ernaux

Το βιβλίο της που αποθεώθηκε διεθνώς, για την παράνομη έκτρωση που έκανε

Έφυγε ο Λεμεσιανός βραβευμένος ποιητής Γιώργος Μοράρης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΑΡΗΣ: Γεννήθηκε το 1946 στη Λεμεσό από οικογένεια καραβομαραγκών, αποφοίτησε από το Λανίτειο, εργάστηκε ως φιλόλογος στην Αθήνα και βραβεύτηκε για την ποίηση του από την Ακαδημία Αθηνών. Απεβίωσε σήμερα.

ΣΑΡΔΑΜ: Η λογοτεχνία αλλιώς…στο θέατρο Ριάλτο

Για μια ακόμη χρονιά συγγραφείς-περφόρμερ και άλλοι καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό μοιράζονται πρωτότυπους τρόπους συγγραφής, ανάγνωσης και γενικότερα επιτέλεσης της λογοτεχνίας, μέσα από δρώμενα, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.

100 Χρόνια απο την Μικρασιάτικη καταστροφή

Θέλετε να ακούσετε για τη Μικρασιάτικη καταστροφή και την προσφυγιά; Στο @γιασεμί

Διαγωνισμός ανέκδοτης συλλογής μικρών ιστοριών ή παραμυθιών  

Θα δοθεί το ποσό των 600 ευρώ για τo πρώτο βραβείο  ή/και το ποσό των 250 ευρώ για το δεύτερο.

«Ζυράννα Ζατέλη: Ορατή σαν αόρατη»

Το Βιβλιοτρόπιο προσκαλεί στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο την ίδια την Ζυράννα Ζατέλη, για να μας ξεναγήσει σε αυτούς τους λαβυρινθώδεις μαγικούς τόπους του ζατέλειου κόσμου

Δημοφιλή

Τελευταία Νέα