Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΑΡΧΙΚΗCULTUREΓΡΑΜΜΑΤΑ

Όταν το -ξε- μπροστά από λέξεις δεν είναι πάντα το τέλος μιας κατάστασης

Ξεστραβωσε. Είχε στραβώσει και τώρα του πέρασε. Ξενύσταξα. Νύσταζα και τώρα όχι πια. Το ξε δεν λειτουργεί πάντα όμως ως αντίθετη ενέργεια. Μια φίλη είπε "ξεκατουρήθηκα" κι αναρωτηθήκαμε αν της πέρασε. Είπε πως όχι, το αντίθετο, το νιώθει σε ακραίο βαθμό.

Φιλολογικά και γλωσσικά κοντρόλ φρικς μας στέλνουν εξηγήσεις για λέξεις

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: τι συνθέτει την λέξη, και τι σημαίνουν όσα την συνθέτουν;

Έρχεται το πρώτο Limassol Book Fair

Το Limassol Book Fair αποτελείται από μια πολυσύνθετη ομάδα ατόμων, με πολύχρονη εμπειρία και κατάρτιση στον χώρο του βιβλίου, της επικοινωνίας, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και του πολιτισμού

Παρουσίαση βιβλίου για την εξέγερση του 1931

H Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λεμεσού και το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας σας προσκαλεί στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ "Η εξέγερση του 1931, η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου και η Γ’ Διεθνής".

Τελικά πότε τονίζονται τα μονοσύλλαβα;

Τι ή τί; Ποιος ή ποιός; Όλο και περισσότερο παρατηρείται το φαινόμενο να τονίζονται οι ερωτηματικές αντωνυμίες «τι» και «ποιος-ποια-ποιο». Είναι όμως σωστή πρακτική; Και ποιες άλλες μονοσύλλαβες λέξεις τονίζονται (ή δεν τονίζονται);

«Λίνα Σολομωνίδου: το μακρύ ταξίδι στον χρόνο»

Μια συγγραφέας που έκανε αισθητή την παρουσία της με νέους προσανατολισμούς στη κυπριακή πεζογραφία *Βιβλιοτρόπιο στο Παττίχειο Τρίτη 3 του Μάη

Φωτογράφιση ή φωτογράφηση; Γνωρίζετε τη διαφορά τους;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι άλλοι το γράφουν "φωτογράφισης" και άλλοι... "φωτογράφησης"!

The Human Library: Κάτι μαγικό συμβαίνει στην Δανία!

Συνήθως στις βιβλιοθήκες αντικρύζουμε βιβλία. Στην Κοπεγχάγη, άνθρωποι σου εξιστορούν τις ιστορίες τους. Ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που είδαμε τελευταία.

Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021

🏆 H Κύπρια Λουίζα Παπαλοΐζου κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2021!

Η Exhibit 8 Γκαλερί παρουσιάζει το βιβλίο «The Child Who Speaks to The Sea»

Poetry Book Launch event από την Exhibit8 Γκαλερί Σάββατο, 19 Μαρτίου 17:00-19:00

«Φίλιπ Ροθ: Στοιχεία ταυτότητας» Αφιέρωμα στον Αμερικανό συγγραφέα

Από την εποχή του Χένρι Τζέημς ελάχιστοι συγγραφείς στην Αμερική ανασύνθεσαν τη ζωή με σαφήνεια αλλά και οξυδέρκεια μέσω της γλώσσας όπως ο Φίλιπ Ροθ. Το Βιβλιοτρόπιο στο Ξυδάδικο

Storyteller wanted!

Ζείς Λεμεσό κι έχεις σχέση με οποιαδήποτε από τις χώρες: Ιρλανδία, ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία ή Τουρκία; Έχεις ενδιαφέρουσα ιστορία να πείς για αυτές τις χώρες; Σε ενδιαφέρει ο χορός κι οι παραστατικές τέχνες; Πες την ιστορία σου.

«Φίλιπ Ροθ: Στοιχεία ταυτότητας»

Aφιέρωμα στον Αμερικανό συγγραφέα

Βιβλιοτρόπιο: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2022: «Τοπογραφίες»

Το Βιβλιοτρόπιο συμπληρώνει 14 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα για διάδοση της φιλαγνωσίας. Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει τίτλο «Τοπογραφίες» εξερευνώντας τη σχέση λόγου και μνήμης.

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ: Η σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια

Σαν χθες πριν 2 χρόνια πέθανε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ 81 ετών. Επρεπε να περάσουν χρόνια να αναφανεί το ποιητικό μέγεθος αυτής της γυναίκας. 'Οταν μιλούσες μαζί της ξεχνούσες τα χρόνια της. Έγραψε το αξεπέραστο "Κάτι χειρότερο από γερατειά, η χώρα τούτη κατοικείται από νιάτα αμεταχείριστα"

Δημοφιλή

Τελευταία Νέα