Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Της μάνας

Στις μάνες που υπήρξαν κόρες, στις κόρες που γίναν μάνες. Της Μαρίνας Αρμεύτη

Οι αγαπημένοι φίλοι της αντίπερα όχθης

Της Μαρίνας Αρμεύτη ...κι επειδή είναι η μέρα της Ανάστασης, ας ευχηθούμε αθάνατοι μέσα μας να μείνουν όσοι αγαπήσαμε κι όσοι μας αγάπησαν. Όσοι αφειδώλευτα μας έδωσαν κι όσους αναπάντεχα λατρέψαμε σαν από μια συγγένεια μακρινή ❤

Στον δικό μου ναό.

...είναι όμορφο σωσσίβιο στον άνθρωπο να φουσκώνει το στήθος του με μικρά «ευχαριστώ» ✍️ της Μαρίνας Αρμεύτη

Τελική ευθεία

Αν έχουμε ένα ρόλο στην εκπαίδευση εμείς οι εκπαιδευτικοί είναι να κρατάμε τη σπίθα της μάθησης μέσα τους αναμμένη. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και, να μην ξεχνάμε πως οι τελικές εξετάσεις είναι σημαντικές, μα το ανθρώπινο μας κομμάτι είναι πάντα το ζητούμενο.

Πρόσφυγες

Παιδιά με βουρκωμένα μάτια, ξανθά ή μελαχρινά, ποια η διαφορά; Ίδιοι άδειοι δρόμοι τους περιμένουν. Η Μαρίνα Αρμεύτη γράφει για την τραγωδία της προσφυγιάς.

Μύηση στη λύτρωση

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα θεάτρου και μια πιο μεγάλη από την ευλογία να παρακολουθήσει «Τα κορίτσια της λίμνης» του Μιχάλη Παπαδόπουλου (που έρχεται και Ριάλτο), η Μαρίνα Αρμευτη ξεδιπλώνει την ανάγκη να βάλουμε θέατρο στη ζωή μας...

Και τι χρειάζεται η ποίηση στις μέρες μας, λένε οι τεχνοκράτες

-ΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ- ✒️Από την νέα ποιητική συλλογή της Μαρίνας Αρμεύτη με τίτλο "Μέλισσα ή υμενόπτερο" η οποία θα κυκλοφορήσει το 2022

Γυναίκες της Κύπρου

[...] Είναι οι μανάδες μας, οι θείες μας, οι γιαγιάδες μας και τις ευχαριστούμε. ✒️Γράφει η Μαρίνα Αρμεύτη

Δεν εννόησα ποτέ τον πόλεμο κι ας τον διδάσκω χρόνια

Το φως που είδα γεννημένη το 1974 σύντομα έγινε σκοτάδι. Μαυροφορεμένες γυναίκες με νανούριζαν με βουρκωμένα μάτια. Στο σχολείο έπαιρνα συσσίτιο κουλούρι με λαβας κιρί. Και μου δώσανε μια μπλε φούστα για τις επίσημες τελετές απ'την πρόνοια του σχολείου...

Για τα αγόρια που τα ντύσανε φονιάδες

Με το δίκιο του ισχυρού ή με το δίκιο του ανθρώπου; Της Μαρίνας Αρμεύτη

Εις μνήμην

Μαρίνα Αρμεύτη: Θέλουμε να πιστεύουμε πως όσο επαγρυπνούμε για τη δημοκρατία δεν θα βιώσουν άλλες οικογένειες στο μέλλον τον δικό μας πόνο. Τον πόνο του να πληρώνει κανείς με αίμα τα δικά σου “πιστεύω”.

Είστε φασίστας κύριε Υπουργέ

ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΜΕΥΤΗ: «Η προτεραιότητα που δίνετε σε πολιτική παράταξη η οποία πρεσβεύει συγκεκριμένα ιδεώδη αγκυλωτού σταυρού, μου δίνει και μένα το δικαίωμα να σας αποκαλώ φασίστα. Κι ο φασισμός ουδεμία σχέση έχει είτε με την παιδεία, είτε με τον πολιτισμό».

Με σκωπτική διάθεση

Μαρίνα Αρμεύτη: "Ξέχασα να φορτίσω το κινητό! Η ένδειξη 12% προειδοποιεί. Και ξέχασα να πάρω μαζί μου και το χαρτί του τριπλού εμβολιασμού! Μόλις το αντιλαμβάνομαι κρύος ιδρώτας. ...Σχεδόν 1%! Τρέχω να δείξω το κινητό στην καφετέρια, έσβησε. Μαύρο..."

Η κατανόηση του “κειμένου” μιας ολόκληρης κοινωνίας

Η Μαρίνα Αρμεύτη στη συγκινητική εικόνα παιδιών μπροστά στην άσπρη κόλλα.Που ήθελε να πει μπράβο,δεν πειράζει,την άλλη φορά θα τα πας καλύτερα.Ότι δεν έχει σημασία για το ποιοι είναι & πόσο αξίζουν.Μα τίποτε δεν είπε.Γιατί όλοι αδιαφορήσαμε για τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Λίλιθ, Εύα ή Γεωργία

Μερικά χρόνια πριν ίσως να λέγανε περισσότεροι «τα ήθελε ο κώλος της». Ίσως να περνούσε πιο εύκολα η αμφισβήτηση της Γεωργίας, ίσως οργίαζαν καχύποπτες σκέψεις τύπου, «τους βρήκε πλούσιους και τους εκβιάζει» κλπ. Όχι πια! Γιατί οι νοοτροπίες άλλαξαν.

Δημοφιλή

Τελευταία Νέα