Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗDESIGNΈνα pop-up δάσος φυτρώνει στο Μπέρμινχαμ

Ένα pop-up δάσος φυτρώνει στο Μπέρμινχαμ

H πλατεία Victoria μετατράπηκε σε «χώρα των θαυμάτων» από την εταιρία αρχιτεκτονικής THISS Studio.

Γράφει η Mάρθα Κορινθίου

Πανύψηλα γλυπτά δέντρα που συλλέγουν το νερό της βροχής προστατεύουν μια pop-up δασική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε στην Victoria Square, στο Mπέρμινχαμ. To έργο υπογράφει η THISS Studio και σχεδιάστηκε για λογαριασμό της Trigger, μιας βρετανικής κολεκτίβας ψηφιακής τέχνης και εκδηλώσεων που ιδρύθηκε για να «διακόπτει την καθημερινότητα, να επανασχεδιάζει και να αναζωογονεί τους δημόσιους χώρους και να τοποθετεί στο επίκεντρο όλων όσων κάνει το κοινό και τη συντροφικότητα».

Η Τrigger δημιουργεί επικούς, ευφάνταστους χώρους, πετάει γιγάντιους δράκους και αναπτύσσει μαγικούς κήπους. Όπως το PoliNations, με τα γιγάντια Mother Trees, και τα φυτά και τα λουλούδια που φυτεύτηκαν από τους κατοίκους της πόλης. H δράση αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Unboxed 2022.

Γεωπόνοι και κηπουροί έδωσαν οδηγίες για την τοποθέτηση των φυτών σύμφωνα με τα διαφορετικά μικροκλίματα της περιοχής, ενώ η δεντροφύτευση αποτέλεσε μια κοινή, διασκεδαστική εμπειρία για τους κατοίκους της πόλης. Η προσωρινή αυτή «πράσινη» γλυπτοθήκη χρησιμοποιείται και ως σκηνικό για μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνει συναυλίες, φωτεινές εγκαταστάσεις, παραστάσεις χορού, γιόγκα και διαλογισμό, τελετές τσαγιού, βοτανικά tour και drag shows και θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Limassol Today - Image 6 8

Το μαγικό δάσος PolisNations έχει έκταση 2.000 τ.μ. και διαθέτει χιλιάδες φυτά, διαδραστικά γλυπτά, αισθητηριακούς κήπους, χώρους παιχνιδιού και τρεις σκηνές για πολιτιστικά events. Τα πέντε τεράστια τεχνητά δέντρα κατασκευάστηκαν από φυσικά, οργανικά και ανακυκλωμένα υλικά, όπως κομμάτια φλοιού, φελλό, χώμα και κορμούς δέντρων. Το THISS Studio αναφέρει ότι σχεδιάστηκαν χρησιμοποιώντας διαδικασίες γενετικής μηχανικής∙ μιμούνται την ανάπτυξη ενός πραγματικού δέντρου ελαχιστοποιώντας τη χρήση υλικών σε σχέση με την κλίμακα και το μέγεθός τους και μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να μεταφερθούν.

«Αυτή το υπερφυσικό θαύμα αποκαλύπτει τις ιστορίες προέλευσης των φυτών και των λουλουδιών που γνωρίζουμε τόσο κάλα –μαργαρίτες, πανσέδες, τριανταφυλλιές και μηλιές. Όμως, τα περισσότερα από αυτά που έχουμε στους κήπους μας δεν προέρχονται από την Βρετανία», αναφέρει το THISS Studio. «Aφηγούνται ιστορίες για ταξίδια, μετακινήσεις, διασπορά, αλλά και για νέες ρίζες».

Limassol Today - Image 6 9
ΠηγήOLAFAQ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης