Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗDESIGNΤο όνειρο κάθε μινιμαλιστή στην καρδιά ενός ιαπωνικού δάσους

Το όνειρο κάθε μινιμαλιστή στην καρδιά ενός ιαπωνικού δάσους

Το αρχιτεκτονικό γραφείο nendo δημιουργεί έναν ξενώνα και μια γκαλερί από σκυρόδεμα για λογαριασμό ενός "ανώνυμου" συλλέκτη έργων τέχνης.

Ο Oki Sato είναι το πρόσωπο του αρχιτεκτονικού γραφείου nendo, ενός στούντιο με έδρα το Τόκιο, τα έργα του οποίου καλύπτουν πάνω από 400 πελάτες κάθε χρόνο, ενώ συχνά αναλαμβάνει ένα νέο προϊόν κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, το στούντιο καταφέρνει να διατηρεί τη θέση του ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού της Ιαπωνίας. 

Η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε ένα καινούργιο φιδωτό τούνελ μέσα σε ένα δάσος με κόκκινα πεύκα, το οποίο χρησιμεύει ως ξενώνας αλλά και ως αρχείο για έκθεση επίπλων και έργων τέχνης. 

 Στο “Culvert Guesthouse”, που βρίσκεται στην Miyota – μια πόλη στο νομό Nagano της Ιαπωνίας – η εταιρεία του Oki Sato δημιούργησε ένα εντελώς νέο κτίριο μέσα στο δάσος. Αποτελείται από τέσσερις στοιβαγμένους διαδρόμους, οι οποίοι ενώνονται με μια επίπεδη οροφή. Αντί να αντλεί από αισθητικά στοιχεία, ο σχεδιασμός έχει εμπνευστεί, εν μέρει, από τα σύγχρονα τεχνικά επιτεύγματα, τα οποία καθιστούν εφικτά τέτοια αρχιτεκτονικά εγχειρήματα στις μέρες μας. “Ο χώρος που προκύπτει είναι λιγότερο αρχιτεκτονικός, αλλά μάλλον ένα έργο που συνδυάζει έννοιες πολιτικού μηχανικού με λεπτομέρειες σχεδιασμού προϊόντων”, αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία. 

Limassol Today - Image 1 10

Ένας από τους χώρους του ξενώνα φιλοξενεί μια στενή αποθήκη μήκους 40 μέτρων, με δύο ακόμη αρχειακούς χώρους σε κοντινή απόσταση. Καθώς η συλλογή του ιδιοκτήτη μεγαλώνει, προβλέπεται ότι θα προστεθούν και άλλες σήραγγες για να φιλοξενήσουν τα αντικείμενα, τα έπιπλα και τα έργα τέχνης που έχει στην κατοχή του. Πάνω από τον όροφο αποθήκευσης υπάρχει χώρος για την κουζίνα, την τουαλέτα και το μπάνιο – το τελευταίο από τα οποία διαθέτει μια βαθιά μπανιέρα με θέα στο γύρω φυσικό τοπίο. Καθώς ανεβαίνουμε πάλι προς τα πάνω, υπάρχει ένα συμπαγές υπνοδωμάτιο και ένα γραφείο. 

Όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό του, ο χώρος είναι μίνιμαλ στον απόλυτο βαθμό. Οι ασβεστωμένοι τοίχοι αντανακλούν το φως που εισέρχεται από τα παράθυρα τα οποία καλύπτουν όλα τα ανοίγματα στο τέλος των σηράγγων. Τα χερούλια των πορτών έχουν σχεδιαστεί κατά παραγγελία ώστε να είναι αόρατα και τα πλαίσια των παραθύρων είναι κρυμμένα για να εξασφαλίσουν μια πιο καθαρή εμφάνιση. Το χαλίκι και η φύτευση που χρησιμοποιούνται γύρω από το εξωτερικό του ακινήτου έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό του ισογείου. Για να είναι άνετο το περπάτημα, στους εσωτερικούς χώρους, το έδαφος επικαλύφθηκε με ρητίνη πριν χυθούν οι πέτρες – μειώνοντας την κίνηση αλλά αναιρώντας το αποτέλεσμα ενός γυαλιστερού φινιρίσματος. 

Limassol Today - Image 1 11
Limassol Today - Image 1 12
Limassol Today - Image 1 13
Limassol Today - Image 1 14

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης