Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΝέο πράσινο έργο στη Λεμεσό – Σχεδιασμός, βιωσιμότητα & σύνδεση με την...

Νέο πράσινο έργο στη Λεμεσό – Σχεδιασμός, βιωσιμότητα & σύνδεση με την πόλη

Στην καρδιά της Λεμεσού στην περιοχή του Παπαδάκειου Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου, το έργο «The Gallery» έχει λειτουργική σχέση με την παραλία και την Αγίου Ανδρέου, είναι ολοπράσινο και "ανεβάζει" την αισθητική στάθμη της όψης της πόλης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Armeftis Partners ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό ενός ακόμη έργου στην καρδιά της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Παπαδάκειου Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου. Το έργο «The Gallery», αποτελεί ένα κτήριο μικτής χρήσης, με βασικό χαρακτηριστικό του τη σύνδεση του κέντρου της πόλης, με το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Βασικοί άξονες σχεδιασμού του έργου είναι η κοινωνική και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Μέσω της δημιουργίας ανοικτού δημόσιου πλατειακού χώρου στο ισόγειο, δίδεται η ευκαιρία σε χρήστες και περαστικούς για διάδραση. Ταυτόχρονα, η στοά που περιλαμβάνεται στο έργο, δημιουργεί άνοιγμα στο οικοδομικό τείχος επί της παραλιακής οδού, επιτυγχάνοντας την άμεση λειτουργική σύνδεση του παραλιακού μετώπου με την οδό Αγίου Ανδρέου και κατά συνέπεια με το ιστορικό κέντρο της πόλης, βελτιώνοντας την προσπελασιμότητα των πεζών από τη παραλία προς το κέντρο και αντίστροφα.

Limassol Today - 0721 Armeftis Thegallery 25 1024x768 1

Στο παραλιακό μέτωπο το κτήριο αποτελείται από 10 ορόφους, ενώ επί της οδού Αγίου Ανδρέου έχει 3 ορόφους. Η πρόταση περιλαμβάνει εστιατόρια στο ισόγειο, γραφεία, διαμερίσματα και χώρους ευεξίας για τους ενοίκους. Το προτεινόμενο έργο έχει υψηλή αισθητική στάθμη, με στόχο την αναβάθμιση της όψης της πόλης τόσο από τη θάλασσα, όσο και από το κέντρο της. Στο κτήριο ξεχωρίζουν οι κάθετες κυματοειδής περσίδες που συνοδεύονται από έντονη φύτευση.

Limassol Today - Image 6487327

Πέραν του ξεχωριστού αισθητικού αποτελέσματος, η συγκεκριμένη λύση επιτρέπει τη φυσική σκίαση του κτηρίου, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σημειώνεται παράλληλα ότι σε πολλά επίπεδα του κτηρίου προτείνονται φυτεμένες οροφές, οι οποίες βελτιώνουν το μικρόκλιμα σε αστικές περιοχές και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των χρηστών του.

Limassol Today - 0721 Armeftis Thegallery 09 1152x1536 1

Ο ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου, Γιάννης Αρμεύτης, δήλωσε σχετικά: «Για εμένα αλλά και τους συνεργάτες μου, η ανάληψη ενός τέτοιου έργου αποτελεί ιδιαίτερη χαρά. Ο σχεδιασμός του ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, όχι μόνο χάρις στη συμπερίληψη μεγάλων ποσοτήτων πρασίνου στο υπό ανάπτυξη έργο, αλλά και λόγω της δυνατότητάς του να συνδέει τον ιδιωτικό με το δημόσιο χώρο. Ιδίως αυτό το σημείο θεωρώ ότι είναι κρίσιμο, αφού πέραν του ρόλου που επιτελεί για τους χρήστες του, το έργο λόγω της θέσης του, λειτουργεί ως “γέφυρα” μεταξύ του κέντρου πόλης και της παραλίας της Λεμεσού».

Limassol Today - Qsip2uhl

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης