Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΟι κρουαζιέρες δίνουν νέα πνοή στον τουρισμό

Οι κρουαζιέρες δίνουν νέα πνοή στον τουρισμό

Ο κυπριακός τουρισμός θα λάβει γενναιόδωρη ώθηση από την αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο λιμάνι της Λεμεσού, με τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποστηρίζουν ότι η επιβατική κίνηση φέτος θα ξεπεράσει εκείνη του 2019.

Οι φορείς εκμετάλλευσης λιμένων Λεμεσού εκτιμούν ότι 160.000 επιβάτες θα φτάσουν στο νησί με ένα από τα 150 κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στην Κύπρο φέτος.

Όπως είδαμε ότι σχολίασε στον Φιλελεύθερο, ο Δώρος Αρέστη, εκπρόσωπος των λιμενικών εταιρειών DP World Limassol, είπε ότι το 2022 έχει ήδη σηματοδοτήσει την επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων, με την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρα.

«Μετά από δύο χρόνια που χτυπηθήκαμε από την πανδημία του κορωνοϊού, είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές των κρουαζιέρων το 2022 και το 2023. Ο τερματικός σταθμός DP World Limassol προσελκύει πλέον κολοσσούς της βιομηχανίας κρουαζιέρας, επιβεβαιώνοντας τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γίγαντες της κρουαζιέρας Royal Caribbean επέλεξαν το λιμάνι της Λεμεσού ως βάση για μια σειρά κρουαζιέρων στη Μεσόγειο».

Limassol Today - Ploio Lemesos

Η εταιρεία κρουαζιέρας λειτούργησε στην Κύπρο για πρώτη φορά πέρυσι, με το λιμάνι της Λεμεσού ως βάση για το Rhapsody of the Seas.

Το Rhapsody of the Seas του Royal Caribbean, χωρητικότητας 2.400 επιβατών, διαθέτει πισίνες, υδρομασάζ, κέντρο σπα και γυμναστήριο, εξειδικευμένα μπαρ και εστιατόρια.

Το πλοίο διαθέτει επίσης τοίχο αναρρίχησης, καζίνο, αθλητικό γήπεδο, γήπεδο μίνι γκολφ εννέα οπών και εξωτερική οθόνη ταινιών.

Limassol Today - Lemesos Krouazieres

Το The Jewel of the Seas απέπλευσε από τη Λεμεσό στις 10 Ιουλίου και ολοκλήρωσε 17 κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων, με προορισμό τον Πειραιά, τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και πίσω στη Λεμεσό μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Η Celestyal Cruises επέλεξε επίσης το λιμάνι ως μέρος του προγράμματος «Three Continents», που αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Το ίδιο ισχύει και για την MSC Cruises, που πλέει επίσης στη Λεμεσό.

Limassol Today - Krouazieroploia Lemesos

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Top Kinisis και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου Άκης Κελεπέσης δήλωσε ότι οι Κύπριοι ενδιαφέρονται για διακοπές με κρουαζιέρα φέτος. Είπε ότι περίπου 200 Κύπριοι αναμένεται να επιβιβάζονται για κρουαζιέρα στο Royal Caribbean κάθε εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καθώς τα μεγάλα πλοία καταπλέουν στη Λεμεσό, οι Κύπριοι παραθεριστές ενθαρρύνονται περισσότερο να κάνουν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

Προηγουμένως, οι Κύπριοι που ήθελαν να πάνε για κρουαζιέρα θα έπρεπε να πετάξουν σε προορισμούς όπως η Ελλάδα.

Ο κύριος Κελεπέσιης πιστεύει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουαζιερόπλοιων στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς υπάρχουν περισσότερα ταξίδια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Limassol Today - Lemesos Ploia

Το πλοίο γραμμής από τη Λεμεσό για την Ελλάδα

Η Top Kinisis, που χειρίζεται το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων για το πλοίο Κύπρου-Ελλάδας, είπε ότι οι κρατήσεις είναι ενθαρρυντικές, με 5.000 κρατήσεις σε ένα από τα 44 δρομολόγια.

«Ωστόσο, οι περισσότερες κρατήσεις έχουν γίνει από άτομα που θέλουν να πάρουν τα οχήματά τους μαζί τους για διακοπές στην Ελλάδα».

Σημειώνοντας ότι το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων είναι εν ενεργεία μόλις από τις 7 Μαΐου, ο κύριος Κελεπέσιης είπε ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι Κύπριοι που αναζητούν σύντομες αποδράσεις στην Ελλάδα.

«Μέχρι στιγμής, το 65% των κρατήσεων αφορά ταξίδια που αναχωρούν από τη Λεμεσό και το 35% για ταξίδια που αναχωρούν από το ελληνικό λιμάνι του Πειραιά».

Το ανανεωμένο πλοίο Κύπρου-Ελλάδας πρόκειται να αποπλεύσει στις 19 Ιουνίου, πραγματοποιώντας 22 διαδρομές μετ’ επιστροφής μεταξύ Λεμεσού και Πειραιά αυτό το καλοκαίρι, αφού το νικητήριο συμβόλαιο σφράγισε μια τριετή συμφωνία αξίας 16,4 εκατ. ευρώ.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης