Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΤο κτήριο των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Γερμασόγεια

Το κτήριο των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Γερμασόγεια

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να παραδοθεί από την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε την ανέγερση του, το σύγχρονο κτήριο που προορίζεται να στεγάσει τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στην περιοχή Στρόγγυλος στο Δήμο Γερμασόγειας. 

Με αυτό το δεδομένο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας καταβάλλουν προσπάθειες και αισιοδοξούν ότι θα επιτύχουν να θέσουν σε λειτουργία  προγράμματα που θα στεγάσει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Για το κτήριο έχει δοθεί δωρεά €8,2 εκατομμυρίων από τον Οργανισμό Absolute Charitable Trust, ιδρυτής και ευεργέτης του οποίου είναι ο Alexander Svetakov. 

Σ’ αυτό θα φιλοξενούνται προγράμματα που έχουν σχέση με τον Τουρισμό, όπως μαγειρική, ζαχαροπλαστική, τραπεζοκομία, καθώς και εργαστήρια για μηχανολογία, όπως υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, ψυκτικά και αλουμίνια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δρ. Ηλία Μαρκάτζιη, τα εργαστήρια θα είναι υπερσύγχρονα κι ευέλικτα ώστε να εξυπηρετούν πολλά διαφορετικά προγράμματα, τα οποία θα διαφοροποιούνται  ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρχει στην αγορά εργασίας.  

«Για παράδειγμα υπάρχει αίθουσα νέας τεχνολογίας που θα έχουμε μηχανές CNS, ρομποτικά συστήματα, 3d printers. Αυτή η τεχνολογία ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά προγράμματα και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε τη δυνατότητα να διαφοροποιούμε τα προγράμματα μας»

Η υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δωρητή Οργανισμού Absolute Charitable Trust για τη δωρεά έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 6 Οκτωβρίου 2017. 

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της επικείμενης λειτουργίας του Μεταλυκειακού Ινστιτούτου στην συγκεκριμένη περιοχή, που γειτνιάζει με τη συστάδα εκπαιδευτηρίων στο Δήμο Αγίου Αθανασίου (που ήδη προκαλεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση), οι δύο Δήμοι με τον Υπουργό Μεταφορών, καταβάλλουν προσπάθειες να επιταχύνουν την κατασκευή του τμήματος του Βορείου παρακαμπτήριου στις περιοχές τους. 

Ταυτόχρονα, εκτελούνται εργασίες στο Δήμο Γερμασόγειας προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος που θα οδηγεί στο Ινστιτούτο, να συνδεθεί το κτήριο με το αποχετευτικό λυμάτων, ενώ σύντομα στην περιοχή θα εκτελεστεί και σημαντικό έργο αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης