Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΈνας περίπατος στην Πλατεία Ηρώων

Ένας περίπατος στην Πλατεία Ηρώων

περιπατώ

ένας περίπατος, ένα  ταξίδι  στο  χρόνο,  ένα  αποτύπωμα  μνήμης,   μια   εμπειρια  ηχητικών  και  οπτικών  εικόνων.

Ένας ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, αφιερωμένος στους ανθρώπους της, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα την ζήσουν στο μέλλον. 

Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτα πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων.

Οι δύο καλλιτέχνιδες, Μαρία Βαρνακκίδου και η Κωνσταντίνα Ανδρέου μέσα από μια σύγχρονη και ευρηματική διαδικασία δημιούργησαν μια βιωματική ηχογραφημένη περιήγηση / παράσταση  της περιοχής της Πλατείας Ηρώων και του Θεάτρου Ριάλτο, που εξιστορεί, ανακαλεί, αλλά και δημιουργεί καινούργιες εικόνες και εμπειρίες.  

Οι δύο δημιουργοί εκκινώντας από αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, καθώς και τα στενά καντούνια, τις απλωμένες μπουγάδες και τα μπαλκόνια με τις γλάστρες που χαρακτηρίζουν την περιοχή, αναζητούν  την πολιτιστική ταυτότητα… Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από την ιστορική και κοινωνική έρευνα δημιούργησαν μια βόλτα όπου ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό της πλατείας Ηρώων και της ευρύτερης περιοχής. 

Limassol Today - Peripato 002

Της υλοποίησης της δράσης προηγήθηκε έρευνα σε αρχεία, συνεντεύξεις με ιστορικούς και καλλιτέχνες, εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις, χαρτογράφηση και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.   

Οι δύο δημιουργοί επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από τα στοιχεία, αυτά που ήδη έχουν γραφτεί για την πόλη της Λεμεσού αλλά και πολλά άλλα που δεν γράφτηκαν ή δεν ρωτήθηκαν ποτέ. Στόχος ήταν να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και ντόπιοι καλλιτέχνες μέσα από συνεντεύξεις και εργαστήρια τα οποία πρόσφεραν υλικό για την δημιουργία αυτής της βιωματικής ηχογραφημένης βόλτας.

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 08 Ιανουαρίου στις 11:00πμ (60’)
Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)  
E-ticket: rialto.interticket.com       
Tαμείο: 77 77 77 45 (Δευ – Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

Limassol Today - 312801435 5278719488903182 659210793119691508 N 002
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης