Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΘΕΑΤΡΟΜετά τη Βροχή στο θέατρο Ριάλτo

Μετά τη Βροχή στο θέατρο Ριάλτo

Η αιχμηρή κωμωδία του Sergi Belbel έρχεται στη Λεμέσο

Οκτώ ανώνυμοι υπάλληλοι, μιας ανώνυμης χρηματοοικονομικής εταιρείας, σε μια  ανώνυμη πόλη, ανεβαίνουν κρυφά στην ταράτσα ενός μοντέρνου ουρανοξύστη 49 ορόφων, όπου εργάζονται, για να  καπνίσουν. Το κάπνισμα είναι μέρος των πολλών απαγορεύσεων και πιέσεων που υφίστανται στους χώρους εργασίας στους κάτω ορόφους του κτηρίου.  Οι πιέσεις τους οδηγούν στο κυνήγι της ψευδαίσθησης μιας απρόσμενης ελευθερίας στα ύψη, όπου όταν φτάσουν με πολύ κόπο, το χάος που αντικρίζουν προκαλεί σε όλους, ανομολόγητες διαθέσεις και τάσεις αυτοκτονίας. Μικρές και συγκλονιστικές ιστορίες ξετυλίγονται με απρόσμενη κατάληξη για τους ήρωες  μας.

Limassol Today - 12.12 μετά την βροχή 002

Ο συγγραφέας στο έργο του «Μετά τη βροχή» μιλάει για τις σχέσεις των ανθρώπων σε μια απάνθρωπη κοινωνία και καθρεφτίζει τις εντάσεις, τον επιθετικό ερωτισμό, την υποβόσκουσα βία, αλλά και την δίψα για επικοινωνία που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Οι ήρωες της αιχμηρής κωμωδίας του Σέρτζι Μπελμπέλ είναι γεμάτοι απογοητεύσεις  και μπορεί να φαίνονται επιτυχημένοι, αλλά είναι μοναχικοί, κενοί, αδύναμοι, αβοήθητοι,  κι έτσι όλες οι προσπάθειες τους για επικοινωνία καταλήγουν σε αποτυχία. Το επίπεδο του πολιτισμού που μας παρουσιάζει στο έργο του ο συγγραφέας είναι απαισιόδοξο, όμως πολύ επίκαιρο, και μέσα στην ακρότητά του, τραγικά αστείο.

Limassol Today - Img 5081 002

Συντελεστές:

Κείμενο: Σέρτζι Μπελμπέλ
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου
Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου
Μουσική: Άντρια Μαρία Κουννά
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Χρήστος Γιάγκου, Γιώργος Αναγιωτός, Λουκία Πρωτοπαπά, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Αλεξία Αλέξη, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Αλέξανδρος Παυλίδης, Στέλλα Φιλιππίδου.

Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη και Παρασκευή, 1 & 2 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 20:30 (110’) (18+)
Εισιτήρια: €15/12
E-ticket:https://rialto.interticket.com/program/meta-ti-vrokhitheatro-djionusos18-2688?lang=el
Tαμείο: 77 77 77 45 (Δευ – Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παrαστάσεων)

Limassol Today - Rialto 460x271 01 002

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης