Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΆρχισε η πρώτη δίκη κατά ΜΜΕ για παγίδευση τηλεφώνου του πρίγκιπα Χάρι...

Άρχισε η πρώτη δίκη κατά ΜΜΕ για παγίδευση τηλεφώνου του πρίγκιπα Χάρι και άλλων

Άρχισε στο Λονδίνο η δίκη για τις κατηγορίες από μία σειρά διασημοτήτων, περιλαμβανομένου του πρίγκιπα Χάρι, κατά εκδοτικού ομίλου για παγίδευση και παρακολούθηση των τηλεφώνων τους.

Η υπόθεση αφορά παρακολουθήσεις από το 1996 ως το 2010 από δημοσιογράφους των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και People που ανήκουν στον εκδοτικό όμιλο MGN.

Ο δούκας του Σάσεξ έχει επισημάνει 148 δημοσιεύματα των συγκεκριμένων εφημερίδων που υποστηρίζει ότι δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε παράνομες πηγές. Υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα αυτά και ο τρόπος απόκτησης των πληροφοριών κατέστρεψαν προσωπικές του σχέσεις και του προκάλεσαν «γενική παράνοια».

Ενάγοντες είναι ακόμα δύο ηθοποιοί, ο Μάικλ Τέρνερ και η Νίκι Σάντερσον, καθώς και Φιόνα Γουάιτμαν, πρώην σύζυγος του ηθοποιού Πολ Γουάιτμαν.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως και επτά εβδομάδες και τον Ιούνιο ο πρίγκιπας Χάρι θα γίνει το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας από το 19ο αιώνα που θα παραστεί σε δικαστήριο για να καταθέσει.

Τα πυρά των εναγόντων στρέφονται, μεταξύ άλλων, κατά του τότε διευθυντή της Daily Mirror και γνωστού τηλεοπτικού παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν. Στην έναρξη της δίκης την Τετάρτη ο δικηγόρος των εναγόντων καταφέρθηκε εναντίον του κ. Μόργκαν, ο οποίος όμως αρνείται ότι είχε γνώση των παρακολουθήσεων.

Ο όμιλος MGN έχει ήδη καταβάλει 100 εκ. λίρες ως αποζημίωση σε θύματα παρακολουθήσεων. Στη συγκεκριμένη δίκη ζητά να εκπέσουν οι κατηγορίες λόγω παρέλευσης πολλών ετών από τη διάπραξη των αδικημάτων.

Η υπόθεση είναι μία από τις τρεις παρόμοιες στις οποίες εμπλέκεται ο πρίγκιπας Χάρι. Οι άλλες δύο αφορούν αγωγές περί παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών από τους εκδοτικούς ομίλους της Daily Mail και της Sun. Αναμένονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου για το κατά πόσο και αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει να εκδικαστούν.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης